A Szarvas és a Békéscsaba jutott tovább a Magyar Kupában

A Békéscsaba igen megszenvedett a továbbjutásért Füzesgyarmaton

A három Békés megyei csapatból csak kettő juthatott tovább a Magyar Kupában, mert a sorsolás úgy hozta, hogy a Békéscsaba 1912 Előre és a Füzesgyarmati SK egymás ellen harcolt a továbbjutásért. A Szarvasi FC a Balkány együttesét fogadta, amit meg is nyert. Az NB II-es illetve NB III-as párharcból a Békéscsaba jutott tovább.

A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgói jutottak a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé, miután a megyei derbin egy góllal legyőzték a házigazda Füzesgyarmatot. A két gárda nem túl magas szinten játszotta a találkozót, melyben a szerencsésebb fél örülhetett a 90 perc végén.

Magyar Kupa, országos 2. forduló

Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre 0–1 (0–1)
Füzesgyarmat, 300 néző.
Vezette: Veizer Roland (Kovács Zoltán, Piskóczi Viktor).
Gólszerző: Olasz 45.,

Füzesgyarmat: Ivicsevics – Vincze Á. (Achim S., 73.), Benkő-Bíró, Raducu, Toca (Popescu, 81.), Pataki – Székely (Lukács, 56.), Achim Á., Kis Sz., Constantinescu – Katona Gy. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Békéscsaba: Uram – Szalai, Farkas, Nagy S., Babinyecz – Gréczi, Hursán (Pantovics, 46.), Váradi (Pusztai, 62.) – Ilyés, Olasz (Tóth D., 55.), Kovács Á. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Boros Tibor: – Elismerésem a vendégcsapatnak a továbbjutáshoz! Hiába volt több helyzetünk, a szerencse most nem minket pártolt. A játékunk kevésbé, az eredmény viszont nagy csalódás számomra.

Schindler Szabolcs: – Az elmúlt időszakban igen nehéz helyzetbe kerültünk. Most a továbbjutás volt a lényeg, amivel a minimális célunkat elértük,a hazai csapat viszont nem véletlenül vezeti a bajnokságát. Nagyon kiegyenlített játék folyt a pályán, de végül amit elterveztünk, sikerült megvalósítanunk.
A Szarvasi FC együttese célravezető játékkal bejutott a labdarúgó Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé. A kék-fehéreknek minimális különbséggel sikerült felülmúlniuk a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban szereplő Balkányt, ezzel pedig „két legyet ütöttek egycsapásra”, hiszen nem csak a december 4-i újabb kört várhatják, de a májusi Amatőr Kupa döntőjébe is újból bekerültek.

Szarvasi FC–Balkány SE 2–1 (2–1)
Szarvas, 480 néző.
Vezette: Szilágyi Sándor (Gálfi Flórián, Szabó Péter).
Gólszerző: Farkas J. (30.), Kriska (35.), ill. Szabó M. (22.).
Sárga lap: Varga K. az 51., Patalenszki az 57., Csehil a 85., Bátyi a 86., Szabó M. a 91. percben.

Szarvas: Kasik – Szikora, Polonszki (Bakró, 80.), Süli, Vozár – Zima, Kriska, Furár – Balogh G. (Klimaj, 56.), Farkas J., Sindel (Varga I., 89.). Edző: ifj. Somogyi János.

Balkány: Zán – Vidoven (Onisziko, 78.), Csehil, Varga B., Varga K. – Patalenszki (Petruska, 82.). Angyal, Müller, Szabó M. – Lakatos J. (Bátyi, 46.), Belényesi M. Játékos-edző: Belényesi Miklós.

Fotó: Babák Zoltán