Közösségi oldalak

Sport

A sírból hozta vissza és nyerte meg a mérkőzést a Békéscsaba 1912 Előre

Fotó: 1912elore.hu/Molnár Balázs

A hosszabbításban elért fejes gólokkal őrizte meg hibátlan bajnoki mérlegét a Békéscsaba 1912 Előre NB III.-as csapata, pedig sokan már garast sem dobtak volna erre. A Kórház utcában vendégeskedő Pénzügyőr addig ugyanis céltudatos focival verte vissza a lilák támadásait, és egy szabadrúgásgóllal vezetett is, de végül nem bírta el a nyomást, így a csabaiak – mondhatni a szomszédos Ligeti sírkertből –, visszahozták a három pontot.

A csabai fölénynek a 9. percben Geiger adhatott volna nyomatékot, de az ígéretes lapos lövését védte Steer kapus. Mivel a fővárosiak 7-8 emberrel is megszállták a tizenhatosuk előterét, csak átlövésekből tudtak veszélyeztetni a lilák. A félidő közepén a Pénzügyőr első kapura szálló labdája megtalálta az utat a csabai hálóba. Labát 30 méteres szabadrúgásból lőtt a jobb felső sarokba, a hajszálnyit késve reagáló Póser nem érhette el a pontos lövést.

A folytatásban is nyomasztó fölényben volt az Előre, a fővárosiak nyomozták a labdát, de a kapujukat hősiesen védték, a 32. percben Vólent például még 5 méterről sem tudott betalálni ajtó-ablak helyzetben, a hajrában pedig Pintér 20 méteres szabadrúgását kaparintotta ki a jobb sarokból a mezőny emberének tekinthető Steer Bence.

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Pénzügyőr SE 2–1 (0–1)
Békéscsaba, 510 néző
Vezette: Nagy Attila László (Tőkés Róbert, Bán Kristóf Patrik).
Gólszerző: Sármány (91.), Albert (95.), ill. Labát (23.). Kiállítva: Vólent (95. – a kispadról befutott a pályára).

Békéscsaba: Póser – Mihály (Komáromi, 46.), Fazekas, Albert, Bora – Futó (Váradi, 74.), Zvara (Sármány, 46.), Pintér, Kóródi (Mikló, 46.) – Geiger, Vólent (Ilyés, 77.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Pénzügyőr: Steer – Tóth D. (Karacs, 62.), Balázs, Stoiacovici, Labát (Nagy B., 80.) – Tóth K., Farkas B. (Kiss D., 62.), Simon, Gajda (Megyeri, 71.) – Biró, Bene (Molnár M., 62.). Vezetőedző: Lászka Balázs.