Közösségi oldalak

Sport

A Putnok is kapitulált Körösladányban

Bravúros hazai győzelemmel folytatta a dobogós ostromát a Körösladány MSK csapata, amely az NB III-as labdarúgó-bajnokság szerdai 28. fordulójában az ezüstérmes Putnokot verte. A sárrétiek érdemeit emeli, hogy egy harcias borsodi gárdát múltak felül, amely a bajnokság eddigi menete során még nem kapott négy gólt, tavasszal pedig veretlen volt.

Bár az első lehetőség a Ladányból elkerült Vajda előtt adódott, a válasz a 6. percben gól formájában érkezett hazai részről. Talpallót szöktették a jobb szélen, beadása egy védőről Czirok elé került, aki 12 méterről kilőtte a bal sarkot, 1–0. Nyolc minutával később már kettővel vezetett a hazai gárda, miután Malkócs jobb oldali szögletét Wéber fejelte vissza a hosszúról, az érkező Farkas János pedig a kapu torkából bólintott a hálóba, 2–0. Szűk negyedóra múltán büntetőből szépített a Putnok, a játék képe alapján némileg váratlanul. Szögletet végeztek el a vendégek, ennek során Czirok szaladt össze az egyik támadóval, az esetnek háttal álló játékvezető pedig „koppra” mutatott a 11-es pontra, amit Dobrovolszki a jobb alsó sarokba lőtt, 2–1.

A második félidőben hasonló mederben zajlott a játék, keménységért egyik fél sem ment a szomszédba. Ebben a sípmester is ludas volt, aki továbbra is sok hibával vezette a mérkőzést. A vendégek játékában nem volt benne a gól, ennek ellenére a 76. percben ezúttal jogos tizenegyessel egyenlítettek Dobrovolszki révén, 2–2. Nem sokáig tarthatott az örömük, mert két perccel később egy kontrával ismét a Ladány szerzett vezetést. Czirok vitte át a putnoki védőkön a labdát, lepasszolta Cservenáknak, aki ballal kapura lőtt, a kapusról kipattanót pedig Csicsely varrta közelről a léc alá vágta, 3–2. A vendégek kinyíltak az egyenlítés reményében, de Csicsely újabb találata idő előtt lezárta a mérkőzést. Egy előrevágott labda a vendégek védőjéről került a csereként beállt támadó elé, aki futtából lőtte azt a kapus mellett a hálóba, 4–2. Látványos találat volt. Győzött a Körösladány, amely összességében többet tett ellenfelénél a három pont megszerzéséért.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Putnok FC 4–2 (2–1)
Körösladány, 200 néző
Vezette: Takács Ákos (Szabó Ferenc Szilárd, Vilmányi Simon).
Gólszerző: Czirok (6.), Farkas J. (14.), Csicsely (78., 83.), ill. Dobrovolszki (28., 76. – 11-esből).

Körösladány MSK: Kertész D. – Talpalló, Wéber, Dócza, Bakk – Zelenyánszki, Kisari – Malkócs (Papp Zs., 61.), Burai (Csicsely, 73.), Czirok (Szabó L., 86.) – Farkas J. (Cservenák, 46.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Putnok FC: Nyitrai – Gellén, Sághy (Juhos, 54.), Lőrincz (Fülöp, 83.), Arday – Nádimov (Szűcs, 46.), Dobrovolszki, Buda, Nemes – Vajda (Sipos, 65.), Nagy Zs. Vezetőedző: Szala Ákos.

Ekker Attila: – Jól és eredményesen kezdtük a mérkőzést, az utána történteket viszont rosszul reagáltuk le, amivel jól élt a Putnok és közel került hozzánk. Örülök annak, hogy a második félidőre egy sokkal feszesebb és pontosabb gárda futott ki, ennek köszönhetően teljesen megérdemelten nyertek a fiúk, egy kifejezetten jó csapat ellen.

Szala Ákos: – NB3-as szinten kiemelkedő színvonalú mérkőzésen vagyunk túl. A kapott góljainkat egyéni hibáinkból szerezte az ellenfél, de egy második helyezett csapatnál ez nem elfogadható. Jól reagáltunk viszont a két gólos hátrányra és kevesen múlt, hogy már az első félidőben nem egalizáltunk. Amint ki tudtunk egyenlíteni, újra jött az egyéni hiba. Ezt azonnal le kell vetkőzzük, hogy a továbbiakban is jól tudjunk szerepelni. Az őszi szezonban el tudtam volna mondani, hogy nyolc mérkőzésenként ki lehet kapni egyszer, de ezt most nem így látom. Tény, hogy jó színvonalat képviselt az ellenfél, de fókuszáltnak kell maradjunk és nem lehet kényelmes senki azért, mert a már nem dobogós hely 9 pontra van.

Videó: Sportklub