A nagyobb rutinnal rendelkező Cegléd győzött Füzesgyarmaton

A nagyobb rutinnal rendelkező Cegléd vitte el a győzelemért járó három pontot a Füzesgyarmat idei első hazai mérkézésen az NB III-ban. A vendégek számára indult jobban a meccs, Fildannak már az 5. percben közbe kellett avatkoznia egy veszélyes lövésnél, amit a lécre ütött. A 9. minutában azonban már ő is tehetetlennek bizonyult: egy jobbról érkező beadásra Szilágyi ugrott fel Benkő-Bíróval, a ceglédi támadó volt kedvezőbb pozícióban, aki 5 méterről bólintotta le a földre a labdát, amely Fildan bal keze alatt jutott a kapuba, 0–1.


Továbbra is aktívabb volt a Cegléd, ennek a hozománya volt a második találat. A 22. percben egy tizenhatoson blokkolt lövésből indult mintaszerű kontra, melynek végén Lukács Richárd 8 méterről a jobb felső sarokba helyezte a labdát, 0–2.

A hazaiaknak különösen a középpályán akadtak nehézségeik, így csak a játékrész utolsó harmadára tudtak felocsúdni az addigi sokkból. A szünetben próbálták rendezni soraikat a gyarmatiak, legalább is a második félidőben aktívabb és kombinatívabb focival rukkoltak elő. Mindez azonban nem társult megfelelő eredménnyel, mert a ceglédiek hősiesen és stabilan álltak a rohamokat. A 74. percben találták meg először a rést a „pajzson”, amikor Popescu fordult le őrzőjéről a jobb oldalon, a középre centerezett labdáját Katona György pár lépésről belsőzte a jobb alsó sarokba, 1–2.

NB III Keleti csoport, 2. forduló

Füzesgyarmati SK–Ceglédi VSE 1–2 (0–2)
Füzesgyarmat, 300 néző.
Vezette: Dobai János (Marozsi Gábor Bence, Bereczki Bence).
Gólszerző: Katona Gy. (74.), ill. Szilágyi (9.), Lukács R. (22.).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Benkő-Bíró, Raducu, Fejes – Villand (Katona Gy., 46.) – Kinczel (Bajnók, 55.), Kis Sz. (Karacs, 71.), Achim S., Lukács Zs. – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Cegléd: Tulipán – Bagó, Bodó, Szász (G. Bíró, 64.), Pesti – Kun, Markó – Kovács, Takács, Szilágyi – Lukács R. Vezetőedző: Schőn László.

Boros Tibor: – Nem találom a szavakat az első húsz perc indiszponált teljesítményére. Az eddigi NB III-as karrierünk leggyászosabb produktuma volt ez, innen csak feljebb vezethet az utunk. Számos magyarázat van a fejemben, szerencsére még jócskán vannak tartalékaink.

Schőn László: – Az első félórában az történt, amit mi szerettünk volna, utána fokozatosan átvette az irányítást ellenfelünk. A második félidőben végig küzdenünk kellett azért, hogy megtarthassuk a számunkra kedvező eredményt.

Close