A mesterségesen összeverbuvált csapat jutott tovább a Magyar Kupában

Fotó: 1912elore.hu – Molnár Balázs

A Kórház utcai stadionban magabiztos vendégsikerrel zárult szerdán este a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzése. Az élvonalban érdekelt Puskás Akadémia magabiztos játékkal rukkolt ki, így vélhetően a továbbjutást is lerendezte.

Úgy tűnik, hogy a Ferencváros decemberi „kiejtése” megadta a tiszteletet a Békéscsabának. A felcsútiak vezetőedzője, Hornyák Zsolt az akadémisták helyett hét légióssal és két egykori magyar válogatottal küldte fel kezdőcsapatát. Ezzel szemben Schindler Szabolcs beváltotta ígéretét, és Nagy Sándor kivételével azokat kezdette, akik vasárnap nem, vagy csak csereként jutottak szóhoz a Nyíregyháza ellen.

Elég magas fordulatszámon indítottak a csapatok. A találkozó elején a házigazdák igyekeztek „felvenni a kesztyűt”. Tóth Dániel és Gránicz is veszélyeztetni tudta a vendégek kapuját, a folytatásban azonban egyre inkább érvényre jutott a látogatók tudásbeli fölénye. Ribánszki a 22. percig tudott ellenállni a rohamoknak, ekkor Gyurcsó Ádám és Knezevic kényszerítője után Gyurcsó lövését hárította a kapus, viszont a kipattanó Vanecek elé került, cseh center pedig nem hibázott (0–1).


Továbbra is a vendégek dominálták a játékot, és veszélyeztettek többet, ennek pedig hamarosan egy újabb találat lett a jutalma. Plsek mesteri indításával Slagveer robogott végig a jobboldalon, majd gurított Ribánszki mellett a hálóba (0–2).

Hazai részről a második félidő első felében is csak Faragó próbálkozásai érdemeltek említést, aki derekasan küzdött a pálya jobb oldalán. Az élvonalbeli együttes többet támadott és a hatékonyság terén is élen járt. A 16-os környékéről bátran vették célba a kaput, lövéseiknek azonban Ribánszki rendre útját állta. A félidő derekán kicsit kijöttek a szorításból a csabaiak, igaz ez „békésebb” időszak egy újabb felcsúti találattal zárult, amit ismét a termékeny Vanecek jegyzett, aki Sós szögletét fejelte be (0–3).

A meccs hajrájában Pantovics aktivitásának köszönhetően volt néhány szép megmozdulása a hazai együttesnek, összességében azonban ebben az összetételben nem tudott felnőni a képzett ellenfél által megkövetelt szinthez.
Jó: Babinyecz, Pilán, Polényi, ill. Vanecek, Slagveer, Urblik.

Schindler Szabolcs: – Több olyan játékos is lehetőséget kapott, aki korábban kevesebbet játszott. Sajnos az első félidőben megilletődöttek voltunk, míg a másodikban három gólszerzési lehetőségünk is volt, de azok kimaradtak.

Békéscsaba 1912 Előre–Puskás Akadémia FC 0–3 (0–2)
Békéscsaba, 610 néző
Vezette: Szilágyi Sándor (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert).
Gólszerző: Vanecek (22., 78.), Slagveer (35.).
Sárga lap: Nagy S. (22.), Polényi (25.), Tóth D. (29.), Plsek (40.), Varga J. (53.), Lustyik (84.).

Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Nagy S., Polényi, Babinyecz – Máris (Gréczi, 60.), Faragó, Gránicz (Oláh L., 46.), Lustyik, Zahorán – Tóth D. (Pantovics, 69.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Puskás Akadémia: Hegedűs – Huszti, Meissner, Hadzsiev, Deutsch – Knezevic (Varga J., 46.), Urblik, Plsek (Mebrathu, 84.) – Slagveer, Vanecek, Gyurcsó (Sós, 60.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Close