Közösségi oldalak

Sport

A legjobb négy között a BRSE

Az Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzését rendezték hétfő este a Békéscsabai Röplabda Akadémia sportcsarnokában. Glemboczki Zóráék két győzelemmel a hátuk mögött várták a Balaton-partiak elleni mérkőzést.

Villámrajtot vett a BRSE. 3:0 után Kormos Mihály magához hívta tanítványait, melyet követően a fürediek felzárkóztak. Majd újabb fordulat következett, amikor Marta Drpa és Lindsey Vander Weide pontjainak köszönhetően ismét magukhoz ragadtuk a kezdeményezést. Molcsányi Ritáék összehangolt csapatmunkával és fokozatosan javuló teljesítménnyel mindössze 15 pontot engedélyeztek az ellenfélnek.

A második etap kiegyenlített küzdelmet hozott. Elsősorban nyitás-fogadásaink pontatlansága miatt a BRSE nem tett szert nagyobb előnyre. A szett közepén három ponttal ellépett a Füred, amelyre a hazai stáb nyomban cserével reagált. Cicic és Zhidkova érkezése megállította a vendégek rohanását. Izgalmasan alakult a hajrá, szoros csatában a vendégek minimális különbséggel, de maguk javára fordították a játszmát.

Elszánt Békéscsaba érkezett a harmadik szettre, Kormos Mihály nyomban időt kért, de ezt követően is a BRSE dominált. Vander Weide pontjai jelentették a differenciát, mellette Molcsányi Rita parádézott mezőnyben, mindez magabiztos csabai szettgyőzelmet eredményezett.

A negyedik szettben újabb fordulat érkezett. A játszma elején a vendég vezetést mutatott az eredményjelző. Időben ébredt azonban a Békéscsaba, elsősorban remek blokkteljesítményük révén bizonytalanították el a vendégeket. Ekkor már nem volt kérdéses a találkozó sorsa, jelentős különbséggel nyerte a BRSE a játékrészt, így az összecsapást is.

A Swietelsky- Békéscsabai Röplabda SE győzelmével bejutott a legjobb négy közé és várhatja elődöntős ellenfelét.

Képgaléria – Fotó: Milyó Pál

Nincs galéria kiválasztott, illetve a galériát törölték.

Női Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – Szent Benedek RA 3:1 (15,-25; 18; )
Békéscsaba, zárt kapuk mögött
Vezette: Szarka J., Soltész R.

BRSE: Kosekova 3, Konstantinou 13, Vander Weide 26, Drpa 21, Szűcs 7, Szatmári 7. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Zhidkova 2. Vezetőedző: Tóth Gábor

SZBRA: Herbin-Baker 3, White 17, N. Skoric 6, Szerényi 4, Vacsi, M. Skoric 9. Csere: Fáth (liberó), Araczki 2, Vukoja, Dimitric, Sevarika 4. Vezetőedző: Kormos Mihály.

Tóth Gábor: A viszonylag sima első szett után megnyugodtunk és a második játszma végéig sorozatosan rossz döntéseket hoztunk, ami a játszma elvesztéséhez vezetett. Mindez rányomta a bélyegét a harmadik etapra is, ahol gyorsan rendeznünk kellett a sorainkat. Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy bejutottunk az elődöntőbe és magunk mögött hagytuk az apró sérülésekkel teli időszakot. A két fiatal centeremnek gratulálok, hiszen téthelyzetben bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Sok sikert kívánok a füredieknek a folytatásban.

Kormos Mihály: A mérkőzés elején gyengén kezdtünk, de nagyon szépen belelendültünk és körülbelül 60 percig tudtuk tartani ezt a színvonalat. Az első játszmában a BRSE bajnoki címre esélyes csapatként játszott, szinte hiba nélkül röplabdázott. Hasonlóan a többi mérkőzéshez partiban tudtunk maradni a hazaiakkal. Szép teljesítményeket láttam mindhárom mérkőzésen, aminek nagyon örülök. Sok sikert kívánok a Békéscsabának, remélem idén megszerzik hatodik bajnoki címüket is!