Közösségi oldalak

Sport

A Jászberény is kapitulált Körösladányban

A Jászberény is kapitulált Körösladányban

Immár hét forduló óta veretlenül menetel a körösladányi labdarúgócsapat az NB III-as bajnokságban. Az Ekker Attila vezette kék-fehér gárda a vasárnapi nyolcadik játéknapon a Jászberényt fektette két vállra, a begyűjtött pontokkal pedig a tabella harmadik helyére küzdötte fel magát, ami újoncként különösen dicséretes teljesítmény.

Kiegyenlített játék folyt az első félidőben, komolyabb helyzet nélkül. A vendégek szervezetten védekeztek, a támadásokra nem fektettek különösebb hangsúlyt. A ladányiak előtt sem adódott sok helyzet, a végén azért így is megszerezték a vezetést. Csicsely cselezgetett a tizenhatos jobb oldalán, de szabálytalankodtak vele szemben, a büntetőt pedig Wéber nagy erővel a jobb felső sarokba lőtte.

Szünet után élénkebben kezdett a hazai alakulat. Tulajdonképpen ennek a hozománya lett a második gólja is a 64. percben, amely a csereként beállt Cservenák egyéni kvalitásait dicséri. A fiatal szélső kilépett a jobb szélen Burai mélységi passzával, és meg sem állt a jászeberényi kapuig. A vendégek részéről a folytatásban sem volt meg az a plusz, ami más mederbe terelhette volna a meccs menetét, így a ladányiak félgőzzel is magabiztos győzelmet értek el, a végét tíz emberrel befejező jászságiak ellen.

B.M.

A fiatal Cservenák Csaba két percnyi játék után szerezte meg élete első NB III-as találatát. Fotó: Erdős Csaba

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Jászberényi FC 2–0 (1–0)
Körösladány, 300 néző
Vezette: Szabó Péter (Balla Levente, Elek Balázs).
Gólszerző: Wéber (45. – 11-esből), Cservenák (64.). Kiállítva: Perevuznik (78.).

Körösladány: Kertész – Talpalló Á. (Cservenák, 62.), Papp D., Wéber, Bakk (Szántó M., 62.) – Zelenyánszki (Pusztai, 46.), Ruzsa – Csicsely (Murvai, 76.), Burai, Kisari (Farkas J., 46.) – Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.

Jászberény: Menczeles – László, Horváth A., Perevuznik, Sárossy – Borics (Muhari, 76.), Szőllősi, Ludasi, Varjas – Remili (Nagy Sz., 39.), Kurunczi (Varga L., 67.. Edzők: Tasi Zoltán, Német Gyula.

Ekker Attila: – Kulturált, sportszerű ellenfelet sikerült két vállra fektetni. A mai némileg elmaradt az eddigi nívótól, illetve az elvárttól, ugyanakkor a szándékunk és az akarásunk a helyén volt, így nem forgott veszélyben a győzelmünk. Gratulálok a fiúknak, úgy érzem azonban, hogy jókor jön a bajnoki szünet, mert a java csak most következik majd!

Videó: Sportklub