Közösségi oldalak

Sport

A Fehérvár lesz az Újpest ellenfele a döntőben

Varga Roland, az MTK Budapest játékosa a labdarúgó MOL Magyar Kupa elõdöntõjében a MOL Fehérvár ellen játszott mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2021. április 15-én. MTI fotó: Kovács Tamás

A MOL Fehérvár FC hátrányból fordítva 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa csütörtöki elődöntőjében.

Szabics Imre vezetőedző együttese története során harmadszor hódíthatja el a trófeát, amelyért május 3-án a Puskás Arénában küzd meg a tízszeres kupagyőztes Újpesttel. A mérkőzés elején a fővárosiak akarata érvényesült, több szép támadást is vezettek, egy ilyen végén szűk negyedóra után előnybe is kerültek. A gól nem változtatott a játék képén, az MTK volt veszélyesebb, a vendégeknek mégis sikerült egyenlíteniük.

A második játékrész fehérvári góllal indult. Innentől nyílt sisakos küzdelem alakult ki: az MTK nagy erőket mozgósítva támadott az egyenlítésért, de egyre több pontatlanság csúszott a játékába, a Fehérvár gyors ellenakciói pedig még veszélyesebbek voltak. Bár az iram nem csökkent, újabb találat azért nem született, mert a színvonal valamelyest visszaesett. Hiába voltak ígéretes támadások mindkét oldalon, vagy a passzokba, vagy a lövésekbe csúszott hiba, így a hatékonyabban futballozó Fehérvár jutott a döntőbe.

MTI

MOL Magyar Kupa, elődöntő

MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 1-2 (1-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus
Vezette: Farkas
Gól: Schön (14.), illetve Bolla (38.), Nikolics (52.)
Sárga lap: Dimitrov (46.), Schön (70.), Cseke (72.), Varga R. (85.), illetve Bamgboye (74.), Rus (81.), Fiola (87.)

MTK Budapest: Somodi – Alho (Kata, 74.), Perkovic, Nagy Zs., Herrera (Balázs B., a szünetben) – Cseke (Kanta, 87.), Mezei (Dimitrov, 33.), Palincsár (Miovski, 74.) – Varga R., Prosser D., Schön

MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Bolla B., Musliu, Rus (Houri, 86.), Stopira – Bamgboye, Nego, Pinto (Fiola, 71.), Petrjak – Nikolics, Zivzivadze (Dárdai, 86.)

Szerdán játszották:
Kisvárda Master Good-Újpest FC 0-1 (0-0)