Közösségi oldalak

Sport

A BRSE megnyerte a BORAQUA Kupa nemzetközi felkészülési tornát

Nagyszerű mérkőzésen győzte le a Lugos együttesét a BRSE, így övéké az elsőség a BORAQUA Kupán!

Vasárnap a CSM Lugoj ellen vívta a hazai rendezésű nemzetközi felkészülési torna zárómérkőzését a Swietelsky – Békéscsaba. A nemzetközi szinten is magasan jegyzett játékosokkal megerősített román együttes tegnap azt  a Vasas Óbuda csapatát múlták felül, akik pénteken öt szettben legyőzték a házigazdákat.

A BRSE csapata nagyszerűen kezdete a találkozót, lelkes és koncentrált játékkal hamar időkérésre késztette a vendégek mesterét. A későbbiekben sem csökkentett a lendület, Kertész Petra remekelt mezőnyben, míg az eddigi mérkőzéseken halványan teljesítő Sara Klisura valóságos szőnyegbombázást tartott, így 10 pontos különbséggel nyerték a hazaiak az első etapot.

A második játékrészben nagyobb sebességre kapcsolt a Lugos, Tóth Gábor időkéréssel és cserékkel próbálkozott, de maradt a vendégek dominanciája, akik kiegyenlítették a szettek állását.

A harmadik felvonás hatalmas küzdelmet és parádés labdameneteket hozott, óriási taktikai csata dúlt. A szett közepén egységes csapatjátékkal a BRSE ellépett néhány ponttal és bár mindent megtett a felzárkózásért a Lugos a 199 cm magas Filipas vezetésével, de minden rohamot visszavertek a hazaiak. Anastasia Kornienko ász értékű nyitása pedig lezárta a szettet.

A negyedik felvonásban folytatódott az adok-kapok, a jól játszó BRSE fokozatosan lépett el és törte meg a vendégek ellenállását, akiknek ugyan még volt egy fellángolásunk, de végül a BRSE csapata diadalmaskodott. A 3:1 csabai siker pedig azt jelenti, hogy a Swietelsky – Békéscsaba megnyerte a BORAQUA Kupa nemzetközi felkészülési tornát.

BORAQUA Kupa nemzetközi felkészülési torna

Swietelsky-Békéscsaba – CSM Lugoj 3:1 (15, -14, 17, 21)
Békéscsaba
Békéscsaba: Najdic 3, Glemboczki 9, Klisura 20, Drpa 15, Strunjak 12, Pekárik 8. Csere: Kertész (liberó), Kornienko 2, Zólyomi, Karhu. Vezetőedző: Tóth Gábor

Tóth Gábor: – Hasznos felkészülési tornán vagyunk túl, számos tanulsággal, amelyeket hasznosítanunk kell a következő hetek során. Mai sikerünk kulcsa a támadásaink hatékonyságában rejlett.

Uglijesa Segrt: – Magas szintű mérkőzéseket vívtunk, ami nagyon fontos ebben az időszakban, hiszen készülünk az Alba Blaj elleni szezonrajtra. Köszönjük a BRSE invitálását!