Közösségi oldalak

Sport

A békéscsabai WT Taekwondo novemberi sikerei

A békéscsabai JALTE újjá szervezett WT Taekwondo szakosztálya egyre aktívabb tevékenységet folytat. November elején tizenegy tanuló tett sikeres övvizsgát Szedoglavits Alajos 4. Danos mester előtt. Ebből ketten fehér övesek lettek, viszont a legmagasabb öv elérése kék öv piros csík lett (3. kup). Ugyanakkor versenyre is sor került a hétvégén.

2022. 11. 26-án került megszervezésre a WT Taekwondo Magyar Országos Bajnokság és Koreai Nagykövet Kupája Dunaharasztiban. Az országos bajnokságon 270 versenyző és közel 20 egyesülettel vett részt a Poomsae (formagyakorlat) valamint a Kyorugi (szabad küzdelem) versenyszámokban. Az Országos Bajnokságon a Békéscsabai Lakótelepi SE WT Taekwondo szakosztálya is képviselte magát öt versenyzővel, akik közül négy versenyzőnek ez volt az első ilyen mértékű megmérettetése, de ennek ellenére a kis csapat szép eredménnyel zárta a napot.

Eredmények:

Küzdelem (Kyorugi)
Férfi Junior -63 kg 3. helyezett: Fajzi Dániel 1. Dan,
Férfi Gyerek III -30 kg 4. helyezett: Fajzi Gergő 7. Kup,
Férfi Veterán -80 kg 2. helyezett: Gyuricza Imre 3. Kup,
Férfi Kadet -41 kg 3. helyezett: Gyuricza Ádám 4. Kup,
Formagyakorlat (Poomsae):
Női Junior kategóriában 4.: Mladonyiczki Boglárka 5. Kup.

A versenyzők felkészítését Matusik Andrea 2. Dan vezető edző, Lányi Réka Katalin 3. Dan edző és Gyuricza Imre 3. Kup edző végezte.