Közösségi oldalak

Sport

A Békéscsaba nyerte a megyei rangadót

Fotó: Milyó Pál

Az előzetes várakozásoknak megfelelően, a békéscsabai csapat nyerte az NB I B-s női kézilabda-bajnokság megyei rangadóját. A hétgólos vereség ellenére az orosháziak sem vallottak szégyent, hiszen az első félidőt követően még nekik állt a zászló, a szünet után azonban a hosszabb cseresorral rendelkező csabaiak felőrölték őket.

Az NB I B-s bajnokság szombat esti megyei rangadóján a hazaiaknál sérülés miatt hiányzott Kobela Tamara, és Borbély Márta. A negyedik fordulóbeli találkozón az orosházi együttesben nem szerepelhetett ugyancsak sérülés miatt Szabó Dorina, és Tóth Sára, így a vendégek mindössze tizenhárom játékost – köztük három kapust – neveztek az összecsapásra. A Keleti csoport egyetlen százszázalékos csapata, az Előre NKSE a három forduló alatt négy pontot gyűjtött ONKC-t látta vendégül.

Az első percben Török Fanni kiállítása után emberelőnybe kerültek a vendégek, és Maláti révén megszerezték a vezetést, sőt a 3. percben még emberelőnyben Maláti másodszor is betalált (0–2). A békéscsabaiak első gólját az 5. percben Kukely Anna lőtte hétméteresből, majd a hatodikban is büntetőből vette be a fiatal Gedó Fanni kapuját, így 2–3 volt az állás. Török Fanni második kiállítása után Kenyeres Barbara szerezte az ONKC negyedik gólját. Kukely Anna hetest hibázott, a másik oldalon Vörös Bettina is betalált, így a 8. percben 5–2-es orosházi vezetést mutatott az eredményjelző. A 11. percben négy gólos ONKC előnynél (3–7) Papp Bálint időt kért, mivel csapata nem úgy kezdte a találkozót, ahogy elvárta.

A 15. percben Kukely Anna ötödik góljával 5–7-re jött fel a lila-fehér együttes a többször hibázó vendégek ellen. A 19. percben Gyimesi találatával egy gólra (6–7) zárkózott a Békéscsaba, miközben a kapuban Szabó Dóra váltotta Csizmadia Fannit. A folytatásban tartotta két-három gólos előnyét az Orosháza, a 22. percben 10–7-re vezetett. Négy perccel később Herbert Gábor időt kért, mivel az Előre NKSE két gólra megközelítette csapatát (10–12). A félidő utolsó másodpercében Kukely Anna hatodik góljával 14–15-re jött fel az Előre NKSE.

Fordulás után Bálint Anna állt az orosháziak kapujába, a hazaiak pedig két gyors góllal a 33. percben először vezettek a mérkőzésen (16–15). A lila-fehérek jobban játszottak ebben az időszakban, így a 36. percben 17–15-nél Herbert Gábor időt kért, mert érezte most kell megállítani a csabaiakat, különben elúszik a mérkőzés. A hazaiak tovább növelték az előnyt, az ONKC kilenc percig nem tudott gólt lőni (39. p.: 19–15). A Békéscsaba irányította a játékot, és fokozatosan elhúzott, a 43. percben már 22–16 volt az állás. A vendégek a második félidőben 17 perc alatt mindössze három gólt lőttek (47. p.: 23–18). Az ONKC az 50. percben négy gólra feljött (24–20). A hajrában tartotta az előnyt az Előre NKSE, és végül hat góllal győzött. A megyei rangadót két ellentétes félidő után megérdemelten nyerte a csabai együttes, de a rövidebb kis paddal rendelkező vendégeknek sincs szégyenkezni valójuk.

B.M.

NB I B-s női kézilabda-mérkőzés

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–OXXO Energy Orosházi NKC 29–23 (14–15)
Békéscsaba, 700 néző. Vezette: Csuka, Kocsis O.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3.

Békéscsaba: Csizmadia – Andróczki 2, Török 2, Gyimesi 7, Giricz 4, Mayer 1, Kukely K. Csere: Szabó D., Madera-Domokos (kapusok), Kukely A. 10 (2), Szögi, Iván 1, Bucsi 1, Karacs 1. Vezetőedző: Papp Bálint.

Orosháza: Gedó – Bíró 1, Maláti 3, Kenyeres 3, Mikula 2, Vörös 4 (1), Antal 4 (2). Csere: Bálint (kapus), Márczy 4, Moharos, Ács 1, Horváth B. 1. Vezetőedző: Herbert Gábor.

Papp Bálint: – Az első félidőben nem égett elég hőfokon a csapat, gond volt a védekezéssel. A szünetben megbeszéltük a dolgokat a lányokkal, a második félidő elején fordítottunk, megnyugtató előnyt szereztünk, és végül megérdemelten győztünk.

Herbert Gábor: – Gratulálok a Békéscsabának, megérdemelten nyert, de jár az elismerés a mieinknek is, hiszen az első félidőben extrát nyújtottak. Szünet után elfogytunk, felőrölt bennünket az Előre.