Közösségi oldalak

Sport

A Békéscsaba Előre nyerte a megyei rangadót

A bajnok Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata Körösladányban is feltartóztathatatlannak bizonyult az NB III.-as pontvadászat utolsó előtti fordulójában, ezzel idegenben veretlenül tudta le az elmúlt egy évet. A sárrétieknek az utolsó körben egy pontot még szerezniük kell, hogy biztosan megőrizhessék a negyedik pozíciót.

z első félidő első felében élénk küzdelem alakult ki, a játékosok a két tizenhatos között gyűrték egymást. Kertésznek először a 24. percben egy szöglet utáni közeli fejesnél kellett észen lennie. Két minutával később a másik kapunál hasonló szituációban Póser nem tudott hárítani, amikor is Krajcsó az ötös rövid csücskéről csúsztatott a hálóba. A csabaiak egyenlítését is sarokrúgás előzte meg, ám ott a csúsztatást Zádori közelről ollózta be a 32. percben. Az Előre házi gólkirálya hozta össze a lilák vezető gólját is a félidő utolsó momentumaként, amikor is egy jobb oldali bepasszt helyezett a kapuba.

A második félidő elején a frissen beállt Hodonicki növelte a vendégek előnyét, ami a lendületet is megadta számukra. Többet és veszélyesebben támadott a bajnok, a ladányiak jó negyedórányi játék után tudta visszatalálni a korábbi mederbe, de egy védelmi hibájukat Sármány újabb góllal büntette a 70. percben. A találkozó eldőlt, mégis becsületből mentek a sárrétiek, próbálták szebbé tenni az eredményt. A szívük azonban túlságosan is elragadtatta őket, s ennek egy kontraakció végén újabb csabai gól lett a hozománya Vólent révén, akit az önzetlen Sármány szolgált ki.

B.M.

NB III. Dél-keleti csoport, 29. forduló

Körösladány MSK–Békéscsaba 1912 Előre 1–5 (1–2)
Körösladány, 540 néző
Vezette: Ujhelyi Tamás (Benkő Róbert, Balla Levente).
Gólszerző: Krajcsó (26.), ill. Zádori (33., 45.), Hodonicki (54.), Sármány (70.), Vólent (82.).

Körösladány: Kertész – Sztankó, Ruzsa (Raducu, 46., Szántó, 75.), Wéber, Krajcsó – Zelenyánszki, Bakk – Rajsli (Talpalló N., 46.), Geiger (Papp Zs., 58.), Csicsely (Farkas J., 58.) – Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.

Békéscsaba: Póser – Kuzma, Kovács G., Bora – Himics (Hodonicki, 46.), Pusztai A., Tóth M. (Mihály, 73.), Zvara (Komáromi, 80.), Kóródi – Hulicsár (Vólent, 65.), Zádori (Sármány, 65.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Ekker Attila: – Felvállaltunk egy bátor játékot, hogy lemérhessük valójában hol tartunk. A bajnokságban megmutatkozó különbséget a pályán nem tudtuk eltüntetni, sőt a mai meccsen mi tettük negatívvá azt az elkövetett hibáinkkal. Teljesen megérdemelten nyerte meg a bajnokságot a Békéscsaba és a mai mérkőzést is. Sok sikert kívánunk neki az osztályozóhoz!

Csató Sándor: – Gratulálok a fiúknak, akik bizonyították, hogy nem érdemtelenül nyertük a bajnokságot. Nagyon jó hozzáállással és motiváltan győztünk még ilyen arányban is. Jó kezdés után bosszantó gólt kaptunk, de szerencsére gyorsan egyenlítettünk, előnnyel térhettünk pihenőre, a második félidő pedig egészen extrára sikerült.

Videó: Sportklub

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna