Közösségi oldalak

Sport

A Békéscsaba edzője szerint, a csapatnak meg kell tanulni nyerni!

Fotó: Békéscsaba 1912 Előre / Molnár Balázs

Másfél héttel az NB III.-as bajnokság rajtja előtt egymással tesztelt két viharsarki rivális. A Kórház utcai mérkőzésen a csabaiak és a körösladányiak döntetlenre végeztek.

A csabai játékmester Pintér már a 7. percben cserét kért egy belépő után. A hazaiak kezdettől nagy erőkel támadták a ladányi kaput, azonban a sárrétiek öt-négyes fallal szépen szűrték a lilák próbálkozásait, így az első félidőben Szabó Marcellnek nem kellett bravúrt bemutatnia, hogy megóvja kapuját a góltól. A szünet előtt megélénkült a játék. Az Előre, egy célt tévesztő Ilyés-lövéssel, majd egy fejessel veszélyeztetett, a másik kapunál Talpalló Norbert találta el a kapuvasat.

A második félidő ladányi góllal indult, amiből Bora és Csicsely vállalt főszerepet. Előbbi nagyot hibázott, utóbbi lecsapott rá és 17 méterről biztosan helyezett a jobb sarokba. Felbátorodtak a látogatók, kijöttek a szorításból és egy pontos kontraakció végén Papp Zsolt révén a meccset is eldönthették volna, de a védő sakk-matt helyzetben rosszul találta el a labdát. Az Előre a félidő közepén újból nyomás alá helyezte vendégeit és egy büntetőből egalizált. Zelenyánszki és Vólent egyik megszokott nem hagyományos külön párbaját követően a csabai támadó elterült a büntetőterületen belül, a megkapott tizenegyest pedig maga értékesítette. Az ivószünet után is maradt a csabai fölény labdabirtoklásban, de a tervszerűség inkább a ladányiakat jellemezte, akik stabilan védekeztek, és Czirok révén több kontrával riogatták Krnács kapust. Az eredményt ugyanakkor már egyik fél sem tudta megváltoztatni.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Körösladány MSK 1–1 (0–0)
Békéscsaba, 150 néző
Vezette: Barta.
Gólszerző: Vólent (67. – 11-esből), ill. Csicsely (48.).

Békéscsaba: Póser – Futó, Albert, Bora, Kóródi – Váradi, Pintér, Mihály – Ilyés, Sármány, Vólent. Játszott még: Krnács, Komáromi, Fazekas, Hodonicki, Bacsa, Babinyecz, Geiger, Zádori. Vezetőedző: Csató Sándor.

Körösladány: Szabó M. – Sztankó, Raducu, Wéber, Zelenyánszki, Papp Zs. – Malkócs, Rajsli, Szilágyi D., Talpalló N. – Csicsely. Játszott még: Kisari, Krajcsó, Szántó B., Szabó L., Czirok, Talpalló Á. Vezetőedző: Ekker Attila.

Csató Sándor: – Jó iramú mérkőzés volt, a Körösladány jól megszervezte a védelmét. Felállt fal ellen mindig nehéz játszani, sokat voltunk az ellenfél kapuja előtt, de az utolsó passzok nem sikerültek. Sokat futottak a játékosaink, de ma elölről hiányzott az az ember, aki fel tudta volna tenni az i-re a pontot. Meg kell tanulnunk nyerni!

Ekker Attila: – Végig komoly koncentrációra késztetett bennünket az ellenfél, de a fiúk nagyon jól oldották meg a feladatot, a labdaszerzésekből többször is el tudtunk indulni és veszélyes támadásokat vezettünk.