18. éve Gyermek Atlétikai Tábor Békéscsabán

Nem mindennap fordul elő Békéscsabán, hogy válogatott atléták irányítsanak foglalkozást, nos, a Tünde Utcai Atlétikai Centrumban hétfőn kezdődött és pénteken záruló atlétikai gyermektáborban a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club válogatott atlétái adták az instrukciókat az általános iskolásoknak.

A lelkesedésre nem lehetett panasz, a kisebbek és nagyobbak is igyekeztek, itták az edzők szavait, miközben ámulattal figyelték Gregor László és Diószegi Dávid válogatott atlétákat az egyik legnehezebb atlétikai versenyszám, az akadályfutás bemutatóedzésén.

Ezt követően Zahorán Petra válogatott és OB érmes gyaloglólányok bemutatóedzése következett Germán Tibor és Urbanikné Rosza Mária edzők elemzéseivel.

– Nagyon jó volt, örültem, hogy közelebbről is megismerhettem Lacit – mondta a középtávfutó Csepregi Nóra, aki az egykori táborozóból lett a klub igazolt versenyzője.

A túloldalon Budai Zoltán és a válogatott diszkoszvető Szebegyinszki Richárd csoportjának tagjai már alig várták, hogy átjöhessenek egy közös fényképezésre.

–A tábort kettős céllal rendezzük már 18. éve. Itt a kicsik belekóstolhatnak az atlétika minden számába, miközben sokak itt ragadnak, s az atlétikai edzések a mindennapi programjukká válik.

A példaadás a nevelés fontos eszköze, ezért hagyomány, hogy, minden versenyszámot a klub egy-egy élversenyzője mutat meg. Az atlétika mellett a kenuzás, számháború, strandolás, arcfestés, csocsóbajnokság, mind a tábori program része volt – összegezte a mozgalmas hetet Tóth Sándor ügyvezető igazgató és a táborvezető Benkő Balázs edző.