Már az első félidőben két vállra fektették az Előrét Szombathelyen

Fotó: haladas.hu

7. perc Bosnjak bal oldali beadását Jagodics fejjel továbbcsúsztatta, majd a középen érkező Tóth Barna hat méterről a léc alá fejelt (1-0)

A 11. percben egy bal oldali beadást Lukács hét méterről középről a bal felső sarokba fejelt (1-1). A 17. percben Rácz szabadrúgását a hosszún érkező Holdampf hat méterről a bal sarok mellé fejelte. Változatos, jó iramú a találkozó volt, mindkét csapat nyílt sisakkal futballozott. A 29. percben Kiss Bence 17 méteres lövése a jobb sarokba vágódott (2-1). A 43. percben Rácz bal oldali beadását az érkező Tóth Barna öt méterről a bal sarokba fejelte (3-1).


A szünetben cserélt a Haladás, Rácz helyett Tóth-Gábor állt be. A második félidőben is zömében a zöld-fehérek uralták a játékot. A 48. percben Bosnjak jó helyzetből, balról 13 méterről a bal sarok mellé lőtt. Az 56. percben cserélt a Haladás, Tóth Barna helyett Farkas érkezett. Az 59. percben csabai csere: Gréczi helyett Oláh.

A 65. percben Kovács Ádám fejesét védte nagy vetődéssel Verpecz. Bosnjak kapott egy könyökös, vérzik a védő arca, ápolni is kell. Szerencsére közben Bosnjak visszatért a pályára. A 69. percben Tóth Dávid cselezte be magát a jobb szélen, de lövését Uram bravúrral védte. A 76. percben Pantovic balról, 18 méterről alig lőtt a bal felső sarok mellé.

Három perc múlva Kiss Bence középre tartó lövését védte Uram. Egy perc elteltével Tóth-Gábor Kristóf futott el a jobb oldalon, de 12 méteres próbálkozását Uram hárította. Csere a Haladásban, Kiss Bence le, Jancsó be. A 86. percben Farkas cselezett, majd 16 méterről át akarta emelni a labdát a kapus felett, de Uram védett. A 90. percben Ilyés 19 méteres, bal sarokra tartó szabadrúgását Verpeczt bravúrral szögletre tolta.

Merkantil Bank Liga NB II, 28. forduló

Szombathelyi Haladás–Békéscsaba 1912 Előre 3–1 (3–1)
Szombathely, Zárt kapus mérkőzés
Vezette: Zám Zsolt (Bertalan Dávid, Bede Tamás).
Gólszerző: Tóth B. (7., 43.), Kiss B. (29.), ill. Lukács (10.).

Szombathely: Verpecz – Schimmer, Jagodics M., Devecseri – Szekér, – Tóth D., Holdampf, Kiss B. (Jancsó, 82.), Bosnjak – Tóth B. (Farkas II. B., 57.), Rácz F. (Tóth-Gábor, 46.). Vezetőedző: Mátyus János

Békéscsaba: Uram – Szalai, Babinyecz, Farkas M., Dávid, Polényi (Gránicz, 78.) – Gréczi (Oláh, 59.), Király, Kovács Á. (Ilyés, 82.), Pantovics – Lukács. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Mátyus János: – Isten óvja Magyarországot! A futball nagyon fontos dolog,a mi életünkben majdnem a legfontosab, de másról is szólt a mai mérkőzés, másról is szólnak a napjaink. Nagyon bízom, hogy megkíméli nem csak Szombathelyt, hanem Magyarországot ez az elképesztő vírus. Ma emiatt játszottunk nézők nélkül, ami nekünk emberhátrány. Ami a meccset illeti, nagyszerűen kezdtük a meccset, gólt szereztünk az elején, az ellenfél ugyan kicsit feljött, de újabb két szép gólt szereztünk és mi is domináltunk. A második félidőben nem játszottunk túlságosan látványosan, ott már csak egyetlen célunk volt, hogy az eredményt tartsuk. A Békécsaba jó csapat, jó edzővel, de ma hatalmas lehetőségük nem is nagyon volt, magabiztosan álltunk a lábunkon. Természetesen nem lehet hátradőlni, de most már jobb ránézni a tabellára, hiszen amikor idekerültem hat pont hátrányunk volt a bennmaradó helytől, míg most négy pont előnyünk van. A csapat fantasztikus munkát végez, jó úton jár.

Schindler Szabolcs: – A mérkőzés elején, kritikán aluli teljesítményt nyújtottunk, olyan szituációkból kaptuk a gólokat, amelyeket egész héten gyakoroltunk. Nehezen jöttünk ki ebből a mélypontból. A második félidőben viszont uraltuk a mérkőzést, jól futballoztunk, de sajnos az első 45 perc meghatározta a meccs végkimenetelét. Idegenben nem lehet ilyen besz..i módon futballozni, fel kell vállalni a párharcokat, sokat hibáztunk hátul, és a Haladás ezt kihasználta.

Close