Közösségi oldalak

Kultúra

Több mint 2000 rajz érkezett a gyermekektől

Az „Így közlekedtek Ti” című rajzpályázatra a Békés megyei óvodákból és általános iskolákból beérkezett munkákat értékelte a zsűri Békéscsabán.

Az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság 2022-ben 29. alkalommal hirdetett közlekedésbiztonsági témájú rajzpályázatot „Így közlekedtek Ti” címmel. A kiírás szerint a gyermekeknek az utasként való közlekedés szabályairól, a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságáról, valamint a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedéséről kellett alkotásokat készíteniük. Békés megyében 129 óvodából és iskolából összesen 2254 rajz érkezett a rendőrkapitányságokra.

A zsűri 2022. március 29-én, Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon értékelte a munkákat. Az alkotások közül Ván Hajnalka művészettörténész, Lehoczky Péter a Békés Megyei Hírlap fotóriportere és Csépai Ingrid r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője választotta ki azokat a munkákat, amelyek a legszebben és legszemléletesebben mutatják be a pályázat üzenetét. Az óvodások, illetve az alsó, valamint a felső tagozatosok műveiből is 15-15 rajzot választottak ki. A 45 rajz 2022. április 27-én felkerül a Facebookra, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portálra, és a közönség szavazhatja majd meg, kik legyenek a díjazottak.