Közösségi oldalak

Kultúra

Rákay Kálmán ismét belebukott a filmjébe, de most 6 milliárd forint adónk is bánta!

Bár még nem láthatták sokan Rákay Kálmán nagyszabású Petőfi-filmjét, a Most vagy soha! IMDb-oldalán máris megkezdődött a már tendenciává váló jelenség: nagy többségben egycsillagos értékelések érkeznek a filmre.

A cikk írásakor még 1,7 ponton állt 111 szavazat mellett, fél óra elteltével azonban meglódulni látszanak a számok: jelenleg majdnem 600 értékelésből 522 egycsillagos és 37 tízcsillagos van, ezzel 1,2 ponton áll a film. Ehhez azonban nem árt hozzátenni, hogy a nyilvánosság előtt csak csütörtök déltől játsszák a mozik a filmet, de persze az értékelésnek nem feltétele, hogy a felhasználók lássák is a filmet.

Összehasonlításként: máris olyan lepontozott filmeket utasított maga mögé, mint az Elk∗rtuk (1,5) a Kis Vuk (1,3) vagy az Álom.net (1,3), az Aranybulla (11), Elment az öszöd (1,1). Minden idők legrosszabbra értékelt magyar filmjét sincs már messze, ez nem más mint a Holnap történt – A nagy bulvárfilm Anettka, Zalatnay Sarolta, Terry Black és Kiszel Tünde közreműködésével.

Az IMDb-háború az 2021-ben bemutatott Gyurcsány-film esetében volt a legvadabb: mindössze három nap alatt több mint 15 ezer értékelés érkezett a filmre, amely magyar viszonylatban rendkívül magas szám. Ennél is látványosabb volt azonban, hogy csak a két véglet létezett a pontozásban: kizárólag 1-es és 10-es értékelések érkeztek a filmre. Az IMDb-értékelésről még Gyurcsány Ferenc is szót ejtett az egyik Facebook-posztjában.