Népszerű volt a Disznótoros töltött káposzta, mangalicából gyúrtak kolbászt a Kolbászfesztiválon

Zelenyánszkiné Csicsely Judit, a Hagyományőrző Nagymamák csabai csapatának vezetője felsorolta, hogy Seres Gézáné, Pálinkás Ádámné, Hrabovszki Pálné, Kurgyis Andrásné és Lopusnyi Mátyásné vettek részt az étel elkészítésében a töltöttkáposzta-főző versenyen. Tizenegy unokával büszkélkedhetnek a nagymamák, nekik adják majd tovább a kolbásztöltés és a töltött káposzta elkészítésének receptjét, hagyományait.

Családi és mangalicanap, féláron sült kolbász, hurka, cigánka

A 800 csapatos szombati gyúróverseny után sem állt le az élet a 23. Csabai Kolbászfesztiválon a városi sportcsarnoknál. Már most, vasárnap reggel a szabadtéri színpadnál rotyognak a töltöttkáposzta-főző versenyen az ételek. Az élőzenét a Parno Graszt biztosítja. A Csabai Kolbászklub sátra mellett 11 órakor disznóvágás-bemutatót tartanak, mangalicát is feldolgoznak. Mangalicahúsból készítik a versenyző csapatok a töltött káposztát és érdemes kilátogatni a mangalicakolbász-gyúróversenyre is.

A családi nap sokszínűbb, mint az eddigiekben. Ami viszont nem változott, a családoknak kedvezve a fesztivál melegkonyhás vendéglátói 50 százalékos kedvezményt biztosítanak sült kolbászra, hurkára és cigánkára. A Mokry-sátorban a Kicsi Gesztenye Klubot a Buborék Együttes követi. Délután kettőkor kezdődik a Békéscsabai Napsugár Bábszínház: Bolondos mesék előadása, aztán az Alma Együttes is színpadra lép.