Közösségi oldalak

Kultúra

Idén is lesz Cervinus Művészeti Fesztivál a Szarvasi Vízi Színházban

Idén 11. alkalommal rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált július 13. és 26. között a Szarvasi Vízi Színházban.

A fesztivált szervező szarvasi Cervinus Teátrum tájékoztatása szerint a fesztiválra négy saját bemutatójukat is elhozzák. A népszerű Csodaszarvas ismét bekerült a programba, azonban új szereposztással, illetve kiegészülve a Duna Táncegyüttessel. A Békési Betyárok új műfajban, a folk musicalben repíti vissza a nézőket a gyökerekhez. Az Akácember Tessedik Sámuel evangélikus lelkész életét és szellemi örökségét eleveníti fel, úgy, hogy tiszteleg Szarvas újratelepítésének 300. évfordulója előtt is.

A díszelőadás éppen július 23-ána város születésnapján lesz. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója, egyben a darab rendezője úgy fogalmazott: olyan témát választottak erre az alkalomra, amely egy olyan ember életét dolgozza fel, akinek Szarvas sokat köszönhet. Szintén saját bemutatójuk a Bűvös tojás, amely egy szlovák népmesét dolgoz fel. Mint Dósa Zsuzsa megjegyezte, ők képviselik Magyarországon a szlovák nyelvű színjátszást, ezért szlovák előadásokat is játszanak, és szlovák drámaírók műveit is bemutatják magyarul.

Idén is lesznek ingyenes produkciók, például a Kalandos Rejtő című irodalmi est, a Psyché és Nárcisz című monodráma vagy az Agatha Christie-mű alapján készült Váraltan vendég, de ilyen lesz a Békési Betyárok című előadás is – húzta alá a művészeti igazgató.

A fesztivál egy zenés show-val indul, színpadon lesz több vígjáték, így a Furcsa pár, az Örökösök és a Sors bolondjai is. A rendezvénysorozat a Szlovák Nemzeti Táncegyüttes előadásával zárul.

A részletes programsor a www.cervinusfest.hu és a www.viziszinhaz.hu oldalon is megtalálható.

MTI