Közösségi oldalak

Kultúra

Gyógynövény-ismereti túra és mágikus éjszaka Dévaványán

A Körös- Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjának egyik legnépszerűbb, hagyományos programja a „Barnabás nap és Mágikus Éjszaka”. Idén ezt a programot június 11-én, este 20.00 órától rendezik meg.

Egykor úgy tartották, hogy a kaszálás és a gyógynövénygyűjtés kezdetének ideális időpontja éppen Barnabás napja. Ekkor ugyanis még teljes virágzásban vannak a különböző betegségekre gyógyírt jelentő növények.

A program kezdetén az érdeklődők körbejárják majd a látogatóközpont gyógynövényes kertjét, és a nemzeti park szakvezetőjétől hasznos információkat tudhatnak meg az ott található növényekről. A séta után kézműves tevékenységre invitálják a résztrvevőket, illatzsákokat készítenek majd. Lesz egy előadás is a gyakori gyógynövényekről és arról, hogyan alkalmazhatjuk azokat a különböző egészségügyi panaszok orvoslására. Az este során szó esik a „Mágikus Éjszakáról”, azaz a nyári napfordulóról is, amikor a legrövidebb az éjszaka és a Nap az égbolton a legmagasabb delelési ponton áll.

A programon csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni, a részvételi szándékot június 9-ig lehet jelezni Szélné Sándor Katalin látogatóközpont-vezetőnél a +36 30 445 2409 -es telefonszámon.

Forrás: Körös-Maros Nemzeti Park