Egy néger migráns lökte gyorsvonat alá a 8 éves kisfiút és édesanyját a frankfurti főpályaudvaron

Fotó: Frank Rumpenhorst/dpa

Hétfő délelőtt, nem sokkal 10 óra előtt Frankfurt főpályaudvarán az érkező gyorsvonat alá löktek egy 8 éves kisfiút és édesanyját. A gyerek a helyszínen életét vesztette, édesanyja ki tudott menekülni a sínek körül – írta meg a német Die Welt.

A lap szerint a helyszínen gyilkosság gyanújával letartóztattak egy 40 éves eritreai állampolgárt. Mint írják: a gyereket és édesanyját a férfi szándékosan a sínekre tolta, majd az érkező vonat halálra gázolta gyereket. Több szemtanú is orvosi segítséggel próbálja feldolgozni a történteket, beszámolók szerint a tragédia idején több gyerek is a sínek közelében várakozott, végignézhették a támadást.

Az elkövető megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a szemtanúk követték, végül megállt. A frankfurti rendőrség közlése szerint az elkövető megpróbálhatott még egy embert a sínekre lökni, aki azonban sikeresen kivédte a támadást. A főpályaudvaron több vágányt lezártak, a lap jelentős rendőri jelenlétről ír, a helyszínre 16 mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett.

Die Welt nyomán

Close