Benkő László halála után 3 nappal elhunyt Mihály Tamás is

“Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mihály Tamás, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas basszusgitárosa elhunyt. Meghatározó alakja volt a hazai rockzenének, az Omega mellett szólólemezei és színpadi művei is maradandóak. Emlékét örökre megőrizzük”

– közölte a szomorú hírt Mihály Tamás (1947-2020) haláláról az Omega Facebook-oldala.

Tragikus, de az Omega – és magyar könnyű zene – a héten veszítette el Benkő Lászlót is, a zenekar billentyűsét.

Mihály Tamás egyébként a hvg.hu visszaemlékezése szerint 2014-ben játszott utoljára az Omegával, bár távozását Kóbor János csak 2017 áprilisában erősítette meg. Nem volt szép válás, mint írtuk, Mihály Tamás évekig perben-haragban volt anyazenekarával. 2017-ben úgy nyilatkozott, nem is tudja, tagja-e még a zenekarnak, mert nem hívták sem a zenekar jubileumi sajtótájékoztatójára, sem játszani az új Omega-lemezre, sem fellépni az évi végi arénás koncertre. Később a Fonogram-életmű átadására sem.

A konfliktus még 2015-ből datálódik, amikor Mihály Tamás bejelentette, hogy nem vesz részt korábbi társaival a felcsúti Pancho Arénában rendezett Omega-koncerten, mert nem ért vele egyet. Szerinte az tulajdonképpen egy Omega névvel marketingelt „alprojekt” volt.