Közösségi oldalak

Külföld

Videó: orosz atom-tengeralattjárók jelentek meg az Északi-sarkon

A Ferenc József-föld mellett jelent meg három orosz atom-tengeralattjáró a jégből előtörve. A történelmi eseményről videó is készült.

Három atom-tengeralattjáró is megjelent egymás mellett az Északi-sarkon – közölte Nyikolaj Jemenov admirális, az orosz haditengerészet főparancsnoka Vlagyimir Putyinnal. A történelem során először történt ilyesmi az Umka 2021 nevű hadgyakorlat keretében. A gyakorlatra főként Ferenc József-föld, egy Oroszországhoz tartozó szigetcsoport mellett, nem messze a Norvégiához tartozó Spitzbergáktól.

Az eseményről videó is készült, amit az orosz védelmi minisztérium hozott nyilvánosságra. Ezen nem csak a három tengeralattjáróról láthatóak légifelvételek és közeli képek is, de MiG-31-esek újratankolásáról és a világ egyik legzordabb környékén állomásozó orosz csapatokról is láthatóak egészen kivételes képek.A minisztérium nem közölte a tengeralattjárók típusát, de a The Drive magazin szerint a legmodernebb Delta IV osztályba tartozik közülük kettő, a harmadik pedig a Borei-A osztály egyetlen szolgálatot teljesítő darabja, a Knyaz Vlagyimír lehet.

A lap szerint az ehhez hasonló, hadgyakorlatok teljesítése közben végzett akciók publikálása egyértelműen jelzésértékű, ilyenre volt már példa számtalanszor. Az akár 6-10 ballisztikus rakéta kilövésére is alkalmas tengeralattjárók felszínre törésének hírértéke jelzés és elrettentés is lehet egyben.

YouTube csatorna

RSS Sportklub hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!