Közösségi oldalak

Külföld

Putyin: ukrán szakszolgálatok terrortámadása volt a Krími hídon elkövetett robbantás

Putyin: ukrán szakszolgálatok terrortámadása volt a Krími hídon elkövetett robbantás

Az orosz hatóságok nem kételkednek benne, hogy a Krími hídon végrehajtott robbantás terrortámadás volt a polgári infrastruktúra egy kritikus fontosságú létesítménye ellen, amelyet az ukrán szakszolgálatok követtek el – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután vasárnap fogadta Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnökének jelentését.

„Amint az előbb jelentette, nincs kétség. Ez egy terrorcselekmény, amelynek célja az Oroszországi Föderáció kritikus fontosságú polgári infrastruktúrájának megsemmisítése volt. A kitervelői, az elkövetői és a megrendelői az ukrán különleges szolgálatok voltak”

– mondta az orosz államfő a TASZSZ hírügynökség jelentése szerint.

Az SZK vezetője szerint az ukrán szakszolgálatoknak orosz és külföldi állampolgárok segítettek a támadás előkészítésében.

Az Oroszországot a félszigettel összekötő Krími hídon szombat reggel robbant fel egy kamion. Az incidensben, amelynek következtében két közúti hídlábköz megsemmisült, három ember életét vesztette.

Felrobbant egy teherautó a Krími hídon, az építmény megsérült

Basztrikin elmondta Putyinnak, hogy a vizsgálatba a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a belügyminisztérium szakértőit is bevonták. Közölte, hogy a felrobbantott kamion útvonala Bulgáriából, Georgián, Örményországon, Észak-Oszétián, és a Krasznodari területen át vezetett el a hídig. Az FSZB bevonásával azonosították a jármű mozgásának szervezőit.

„Ez egy terrorcselekemény. A nyomozás kezdeti szakaszából származó összes adatból ma az az egyértelmű következtetés vonható le, hogy ez egy terrorcselekmény, amelyet az ukrán különleges szolgálatok készítettek elő, és a terrorcselekmény célja az volt, hogy elpusztítsák a polgári infrastruktúra egy nagyméretű létesítményét, amely nagyon fontos az Oroszországi Föderáció, különösen a Krím számára”

– mondta a SZK elnöke.

MTI

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna