Elhunyt Juan Joya Borja azaz El Risitas

Elhunyt El Risitas azaz Juan Joya Borja humorista és tévés személyiség, akit legtöbben El Risitas néven ismernek, illetve Amerikában csak „spanyol nevető srácként” emlegetik.

Juan Joya Borja hosszú betegség után 65 éves korában halt meg, tavaly került kórházba. A férfi különleges nevetése miatt először hazájában, Spanyolországban vált ismerté, miután a Ratones Coloraos műsorban szerepelt. Az interjú során arról mesélt, hogy még fiatalkorában konyhai kisegítőként dolgozott és tengervízzel akarta elmosni az edényeket, de a víz elvitte azokat.

A saját történetét annyira viccesnek találta, hogy a nevetéstől alig tudta elmesélni. Az interjú később felkerült a YouTube-ra, és onnantól önálló életre kelt. Az egész világon számtalan mém alapjául szolgált, és milliókat nevettet meg máig. Kevesen tudják, de 2005-ben szerepet kapott az idehaza nagy népszerűségnek örvendő Torrente 3-ban.

Egy sevillai lap információi szerint a 65 esztendős férfi szerda délután hunyt el. Szeptemberben cukorbetegsége miatt amputálták az egyik lábát, azóta a kórházban töltötte mindennapjait. A televízió előtt dolgozott konyhai kisegítőként, de építkezéseken is megfordult.

2016-ban a Trollfoci meghívására Magyarországon is járt a spanyol televíziós személyiség.

Nem sokkal később aztán a Jobbik vendégeként a magyar Parlamentben is körülnézhetett. Akkoriban úgy nyilatkozott, hogy minden nagyon szép és jól karbantartott az országban. Az N1TV-nek még egy viccet is mondott a humorista, aki a pénzt azért nem szereti, mert gyorsan elfogy.

 

Copyright © 2015-2021 KELETEN.HU – Impresszum