Közösségi oldalak

Külföld

Bulgária nem szállíthat fegyvereket Ukrajnának

Bulgária nem szállíthat fegyvereket Ukrajnának – mondta Rumen Radev bolgár elnök a Darik rádiónak.

“Aki nem ért egyet ezzel az állásponttal, annak nemcsak a konfliktus történelmi gyökereit kell jól tanulmányoznia, hanem az összes kockázat elemzését is be kell mutatnia. Ez nemcsak Ukrajna, hanem Európa számára is a végsőkig fokozódik”

– mondta.

A bolgár elnök véleménye szerint katonai segítséget nyújtani a kijevi hatóságoknak olyan, mint “benzinnel oltani a tüzet”. Továbbá az az álláspont, hogy a konfrontációnak az egyik fél teljes összeomlásával kell véget érnie, a világot egy globális konfliktus felé sodorja – tette hozzá Radev.

A Welt korábban szerdán arról számolt be, hogy Bulgária – hivatalos álláspontjával ellentétben – már tavaly tavasszal titokban nagy mennyiségű lőszerrel és gázolajjal kezdte ellátni Ukrajnát. Ezt az információt Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter is megerősítette.

Az újság szerint Szófia aktívan támogatta a “döntő hónapokban”, és ebben közvetlenül részt vett az akkori miniszterelnök, Kijlo Petkov és Aszen Vasziljov pénzügyminiszter is.

oroszhirek.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!