Zebra Akadémia: tesztet töltöttek és kerékpároztak a negyedikesek

Békés megyében 2005 óta működik a Zebra Akadémia program. A 2018/2019-es tanévben 10 iskolában tartottak közlekedésbiztonsági témájú foglalkozásokat a rendőrök. A gyermekek a napokban adnak számot tudásukról.

A tanév végéhez közeledve megkezdődtek a Zebra Akadémia vizsgák Békés megyében. A program keretében a rendőrök a 2018/2019-es tanévben 10 iskolában tartottak közlekedésbiztonsági témájú foglalkozásokat. A 2005 szeptemberében indult kezdeményezés célja, hogy segítsen a gyermekeknek megtanulni, alkalmazni a kerékpáros és a gyalogos közlekedés alapszabályait. A rendőrkapitányságok baleset-megelőzési előadói játékos formában, ugyanakkor szemléletesen igyekeztek bemutatni a gyermekeknek, miért fontos betartani a szabályokat, mi történhet, ha valaki szabálytalanul közlekedik. A diákok a tanév során megszerzett ismereteikről a napokban adnak számot, a megyében összesen 326 gyermek vesz részt a Zebra Akadémia vizsgákon.

A Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium 4. osztályosai 2019. május 16-án töltötték ki azokat a teszteket, amelyek a foglalkozásokon elhangzottakhoz kapcsolódó kérdéseket tartalmaztak. Ezután az iskola udvarán kialakított pályán kerékpárral tették próbára ügyességüket. Valamennyi tanuló jól szerepelt, kiváló teljesítményükért a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság oklevéllel és kerékpárra szerelhető lámpákkal, prizmákkal jutalmazta őket.

Close