Z Kárpát Dániel: A kormány ne járuljon hozzá a polgárok intézményesített kifosztásához!

Azzal, hogy a kabinet a demográfiai célokra való hivatkozással mégsem csökkenti tisztességes szintre a tranzakciós illeték mértékét, pont azon családokat sújtja teherrel, amelyeket támogatni kellene és lehetne, jelentette ki Z. Kárpát Dániel.

A politikus kijelentette, meggyőződése, hogy a tranzakciós illetéknek csak az eredeti szándék szerinti formában lenne értelme, így fizessék azt a kereskedelmi bankok! Bármilyen, az ügyfelekre történő indokolatlan áthárítás szégyenteljes egy XXI. századi gazdaságban, valamint egy kimondottan gyenge kormányzat és pénzügyi felügyelet képét sugározza.

Így javasoljuk, hogy a Fidesz-KDNP fizettesse ki a bankokra kivetett terhet a bankokkal, az általunk is támogatott családpolitikai intézkedések forrását pedig keresse máshol: a kormányzati luxusberuházásokban, vagy éppen találja meg úgy, hogy a közteherviselés alá vonja a kedvezmények tömegét élvező multicégeket, és éppen azokat a kereskedelmi bankokat, akik a tisztességes adófizetés mellett a tranzakciós illetéket sem maguk fizetik be, hanem áthárítják azt, mondta a politikus.

Close