2021.04.14 02:59

VolNER János bebizonyította, hogy a FIDESZ téglája

A Jobbikból kizárt, és a Fideszt egyre nyíltabban kiszolgáló politikus ezúttal minden eddiginél messzebbre ment, írja az Alfahír.

Volner János pénteki Facebook bejegyzésében férgeknek, majmoknak és patkányoknak nevezi a rabszolgatörvény ellen tiltakozókat. A mandátumtolvaj politikus néhány szélsőséges, és a tömegben is azonnal elutasításra találó kijelentéseire alapozva azt hazudja, hogy a tüntetők „ki akarják hozni a Szent Koronát” az Országházból.

Volner végül megfenyegeti a tiltakozókat, hogy

“kihívom a Kossuth térre a Betyársereg 300 jól képzett emberét és magunk teszünk rendet.”

Volner és a Mi Hazánk Mozgalom nem először áll demonstratív módon a hatalom oldalára. Amikor a rabszolgatörvény vitájában az ellenzéket a házszabály lábbal tiprásával elnémították, egyedül a Mi Hazánk és a Fidesz képviselői maradtak az ülésteremben.

A diktatorikus eszközökkel kormányzó rezsim ellen tiltakozókkal szembeni „spontán rendteremtés” eddig a balkáni politika jellegzetes eszköze volt. Ezzel élt az Orbánék által „menekültként” befogadott, hazájában korrupciós vádakkal elítélt Nikola Gruevszki macedón kormányfő, és a kilencvenes években Ion Iliescu román elnök is. 1990-91-ben a Zsil-völgyi bányászok a titkosszolgálatok által bátorítva, leitatva és lefizetve négyszer verték szét a posztkommunista hatalom ellen tüntetőket.