Connect with us

Hírek

Vályi-Nagy István: mindegyik vakcina hatásos lesz, amit megrendelt a kormány

A betegek akkor segítenek a legtöbbet, ha nem kerülnek be a kórházba

– mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének főigazgatója. Az igazgató szerint a bevezetett járványügyi korlátozásoknak lassanként már látni kezdjük a hatásait. A fertőzés ütemének exponenciális növekedése lassulni látszik, és nemsokára stagnálás következhet be a számokban.

Vályi-Nagy István MTI fotó: Illyés Tibor

Vályi-Nagy rögzítette a fertőzés elleni védekezés lehetőségeit, illetve fertőzésgyanú esetén az általános teendőket. Mindenkit a szezonális influenza elleni védőoltás beadatására biztatott.

A műsorvezető kérdésére felsorolta a fertőzöttek kezelésére a kórházban alkalmazott gyógyszer-kombinációkat, leszögezte ugyanakkor, hogy

speciális koronavírus-gyógyszer egyelőre nincs.

Az igazgató azt reméli, hogy lesz lehetőségünk a különböző vakcinák közül választani. Hozzátette ugyanakkor, hogy a befutók közül mindegyik 90 százalék feletti hatékonyságot mutat. Hogy mikor kezdődhet az oltási hullám, pontosan nem tudni.

Azt viszont elárulta, hogy az orosz vakcina mintái már az országban vannak. Mint mondta,

ez az oltóanyag hagyományos technológián alapszik, amelynek szerinte működnie kell.

Hozzátette ugyanakkor, hogy más oltóanyagok innovatívabb módszerekkel dolgoznak.

Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy különösen az Egyesült Államokban, Németországban és az Egyesült Királyságban nagyon törekednek az oltóanyagok biztonságosságára. Úgy vélekedett, hogy

mindegyik rendelt vakcina hatásos lesz.

Végezetül a jelenleg gyakorlatban lévő kórházi kezelésekről beszélt. Mindenki a járványgörbe ellaposítására törekszik, ez mostanra talán megkezdődött – tette hozzá Vályi-Nagy István.

More in Hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!