Közösségi oldalak

Hírek

„Unokázós” csalók ténykednek ismét Békés megyében

„Unokázós” csalók próbáltak a napokban pénzhez jutni Békés megyében. Volt, aki ráismert a trükkre és nem fizetett, de volt, aki több százezer forintot küldött el.

Csalók hívtak fel vezetékes telefonjukon időseket Békés megyében azért, hogy pénzt szerezzenek. A már jól ismert módon a hívott fél rokonaként mutatkoztak be és sérülésre, balesetre hivatkozva pénzt kértek tőlük. Egy gyulai nőnek 2021. február 3-án mondta azt egy ismeretlen telefonáló, hogy az unokája, és megsérült, ezért sürgősen pénzre van szüksége. A felhívott nő ráismert a módszerre, amelyről több bűnmegelőzési témájú felhívás, valamint kisfilm is készült, ezért nem fizetett. Egy újkígyósi nő azonban 2021. február 1-jén négyszázezer forintot küldött egy idegennek, mert aki felhívta, a fiának adta ki magát és azt mondta, hogy balesetezett Angliában – tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség kéri, hogy ha valaki családtagként mutatkozik be a telefonban és sürgősen pénzt kér, szakítsák meg a vonalat! Hívják fel a rokonukat azon a telefonszámon, amelyiken máskor is beszélni szoktak és győződjenek meg arról, hogy tényleg bajba került-e! Idegenekkel ne beszéljenek meg találkozót és ne adjanak át pénzt, ékszereket, egyéb dolgokat, idegen számlaszámra, névre ne utaljanak, küldjenek pénzt! Ha rendőri intézkedésre, segítségre van szükségük, a nap 24 órájában ingyenesen hívható 112-es telefonszámon tudnak bejelentést tenni.