Közösségi oldalak

Hírek

Továbbra is letartóztatásban marad a darabolós gyilkos jászladányi nő

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szolnoki Törvényszék azon végzésének helybenhagyásra tett indítványt, amellyel a bíróság az előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolt jászladányi nő letartóztatását a vádemelést követően fenntartotta.

A vádirati tényállás szerint a jászladányi nő 2017. év őszétől Bécsben együtt élt magyar barátjával, majd a szakításukat követően prostitúciós tevékenységből tartotta fenn magát. Ennek során ismerkedett meg egy tunéziai állampolgárságú férfivel, a későbbi sértettel, aki felajánlotta a nőnek, hogy lakjanak együtt, házasodjanak össze. A kapcsolat a férfi szerelemféltő, birtokló viselkedése miatt hamar megromlott, ezért a nő elhatározta, hogy helyreállítja kapcsolatát a korábbi magyar barátjával, a tunéziai férfit pedig – mivel tőle és a társaságától is félt – megöli. Ennek megfelelően 2019. február 24. napján hajnalban szórakozásból hazatérve a nő a kábítószer hatása alatt álló sértettet egy 12-14 cm pengehosszúságú bicskával előbb a nyakának bal oldalán, majd dulakodás közben testszerte megszúrta, megvágta, végül egy oldalirányú vágó mozdulattal jobbról balra elmetszette a sértett nyakát átvágva a jobb oldali visszeret is. A sértett e bántalmazás következtében rövid idő alatt életét vesztette.

A nő a sértett ruházatában tartott készpénzt eltulajdonította, majd a holttestet fűrész és kés segítségével feldarabolta, a testrészeket több bőröndbe rejtette, azokkal Budapestre utazott és a holttest maradványaitól anyja segítségével olyan módon szabadult meg, hogy azokat sósavval leöntötte.

A Szolnoki Törvényszék az ügyészség indítványával egyezően a vádlott letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának a kihirdetéséig fenntartotta, a végzés ellen az elkövető és a védője jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság helytállóan jutott arra a következtetésre, hogy a korábban életvitelszerűen külföldön tartózkodó, megélhetését biztosító rendszeres jövedelemmel nem rendelkező nő szabadlábra helyezése esetén megszökne, elrejtőzne, ezért indokolt a letartóztatásának fenntartása, melyre tekintettel a Szolnoki Törvényszék végzésének helybenhagyását indítványozta.

A fellebbezésekről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést – tájékoztatta portálunkat Dr. Nagyné Dr. Günther Ágnes sajtószóvivő.