Közösségi oldalak

Hírek

Több százezer forinttal tette le az övtáskáját egy férfi Békéscsabán – persze el is lopták!

Több százezer forinttal letette egy padra az övtáskáját egy férfi Békéscsabán. Nem figyelt rá, valaki ellopta azt. A rendőrök megtalálták a bűncselekmény gyanúsítottját és a pénzt lefoglalták tőle.

Utazni készült, ezért tartott magánál 2022. július 19-én 400 ezer forintot egy telekgerendási férfi. Délelőtt Békéscsabán, az Andrássy úton találkozott egyik ismerősével, beszélgetni kezdtek, és eközben a férfi letette az övtáskáját egy padra. Néhány méterre álltak a padtól, a férfi háttal volt a táskának, így nem vette észre, amikor valaki elvitte a benne lévő pénzzel együtt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei azonnal elkezdték gyűjteni az információkat és néhány óra alatt rá is jöttek, hogy kit kell keresniük.

Még a rendőrkapitányság épületében a bejáratnál szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr is tudta, ki lehet a bűncselekmény elkövetője. Az őr, amikor este szolgálatból hazafelé tartott, figyelte az utcán a forgalmat, hátha tud segíteni a nyomozóknak. Értesítette is őket, amikor a Kossuth téren meglátott egy embert, akit a keresett férfihez hasonlónak gondolt. Az őr megérzése nem csalt, a lopás gyanúsítottja volt az, akihez odahívta a kollégáit. A gyors intézkedésnek köszönhetően az 53 éves férfi az elfogásáig semennyit sem tudott elkölteni a 400 ezer forintból, így a tulajdonos visszakapta az összes pénzét – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A történtek kapcsán a rendőrség mindenkit arra kér, hogy vigyázzon a személyes dolgaira! Táskáikat, pénztárcáikat, telefonjaikat percekre se hagyják őrizetlenül! Mindig figyeljenek az értékeikre! És lehetőleg mindig csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyire szükségük lesz.