Közösségi oldalak

Hírek

Több interneten vásárlót megkárosítottak az elmúlt napokban Békés megyében

Békés megyében az elmúlt napokban több interneten vásárló tett bejelentést arról, hogy megkárosították. Előre elutalta a megvásárolni kívánt dolog vételárát, de az árut nem kapta meg. A rendőrség kéri, hogy akik interneten vásárolnak, legyenek nagyon körültekintőek!

Többek között kerékpárt, kerti bútort, hangszórót akartak interneten vásárolni azok a károsultak, akik az elmúlt napokban Békés megyében csalás miatt feljelentést tettek a rendőrségen. Voltak, akik új termékeket kínáló oldalakon, mások használt cikkeket is ajánló weblapokon találták meg azt, amire szükségük lenne. A vételárat előre elutalták, de a megvásárolt dolgot nem kapták meg. Rendelésenként, vásárlásonként több tízezer forint kár érte a vevőket. Egy gyulai nő például közel 100 ezer forintot utalt el egy kertibútor-garnitúráért, egy békéscsabai nő pedig ugyanerről az oldalról több mint 150 ezer forintért rendelt kerékpárt. Egy férfi az egyik legnépszerűbb használtcikkeket is kínáló oldalon vette fel a kapcsolatot valakivel, aki egy hangszórót hirdetett. Meg is állapodtak abban, hogy 43 ezer forintért megvásárolja tőle a hangszórót, amit egyébként elektronikai áruházak 100 ezer forint körüli összegért kínálnak. Ő is elutalta a hirdető által megadott számlaszámra a vételárat, de nem kapta meg a hangszórót és a hirdető elérhetetlenné vált.

A rendőrség ismételten kéri az interneten vásárlókat, hogy legyenek nagyon körültekintőek! Alaposan nézzék meg a weboldalt, ahonnan vásárolni szeretnének! Ha hiányosak az oldalt üzemeltető cég adatai, nincs az elérhetőségek között ügyfélszolgálati telefonszám, vagy ha van is, nem fogadják a hívást, jól gondolja át, hogy vásárol-e azon az oldalon. Az is árulkodó jel, ha a magyar nyelvű weboldal tájékoztató szövegeiben sok hiba van, illetve ha jóval olcsóbban, például a piaci ár feléért kínálják a különböző termékeket. Fontos, hogy lehetőleg ne fizessenek előre utalással! A fogyasztókat megkárosító kereskedő oldalak általában csak ezt az egy fizetési módot fogadják el, sem bankkártyával, sem utánvétellel nem engednek fizetni. Mielőtt rendel, nézze meg jól a termék jellemzőit és tájékozódjon, hogy máshol az adott dolog mennyibe kerül! Gondosan olvassa el a szerződési feltételeket, nézze meg, mennyi a szállítási határidő, a szállítás költsége! Ha magánszemélyektől vásárol, részletesen egyeztesse le a feltételeket és ne utaljon át előre pénzt! Nézze meg az eladó értékelését és vegye fel vele a kapcsolatot telefonon is!

További tanácsok az online vásárlással kapcsolatosan:

Legyen tudatos online vásárló, eladó és csomagküldő – ORFK Kommunikációs Szolgálat

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis/legyen-tudatos-online-vasarlo-elado-es-csomagkuldo

YouTube csatorna

Médiapartnerek
Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!