Több határsértőt és három embercsempészt fogtak el az éjjel Békés megyében

Kétegyháza külterületén, 2020. június 16-án 2 óra 30 perc körül két férfit tartóztattak fel a rendőrök. A külföldiek algériai állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök ezért előállították őket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre.

A Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei 2020. június 16-án 1 óra 30 perc körül, a Mezőkovácsházát Battonyával összekötő úton ellenőriztek egy lengyel honosságú kisteherautót és annak vezetőjét, egy lengyel nőt. A jármű rakterében a határrendészek 13 férfit találtak. A határsértők, akik magukat szír állampolgárnak vallották, nem tudták hitelt érdemlően igazolni azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

A gyanú szerint a nőnek két társa is volt, egy nő és egy férfi, akik szintén lengyel állampolgárok. Őket egy személygépkocsiban, Orosházán tartóztatták fel a rendőrjárőrök. A kisteherautót vezető nőt és két társát embercsempészés bűntett gyanúja miatt előállították a rendőrök a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol a 13 szír határsértőt is meghallgatják – tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla c. r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.