Tizennyolcadjára is leszavazta a Fidesz az ügynökakták megnyitását!

Az LMP az idén is beadta, de megint nem ment át a parlamenten a javaslat.

Az idén immár 18. alkalommal is benyújtotta törvénytervezetét az LMP az ügynökakták nyilvánossá tételéről, de a Fidesz-KDNP többsége megint leszavazta azt.

Az LMP még október 23-án nyújtotta be a javaslatot, amelynek tárgysorozatba vételéről ma szavazott a parlament, de azt végül 112-53 arányban leszavazták. Természetesen a fideszes és a KDNP-s képviselők szavaztak ellene, valamint az egy szem nemzetiségi képviselő, Ritter Imre, de az MSZP-ből is ketten, Gurmai Zita és Molnár Gyula. Az MSZP többi jelenlévő képviselője, a DK-sok, a Párbeszéd, a függetlenek, és persze az LMP-sek is mind támogatták a javaslatot.

Az LMP közleményében azt írta, kormánypártok szerintük “foggal körömmel védelmezik a kommunista diktatúra működtetőit”, és “a kommunista múlttal való szembenézés a kormánypártoknak már nem fontos: feladták korábbi értékeiket, elveiket”.

Az LMP szerint a Fidesz-KDNP képviselői ezzel igazolták, hogy bár nemzeti elköteleződésűnek hazudják magukat, de valójában a kommunista rendszert restaurálják. “Határozott meggyőződésünk, hogy a mai leszavazás is azt jelzi, hogy a Fidesz soraiban ma ott ülnek a kommunista rendszer névtelenségben tartott fenntartói” – írták.