Tizenegy határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében

A Sarkad külterületén feltartóztatott külföldiek afgán állampolgárnak mondták magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Békés megyében, Sarkad külterületén 2020. augusztus 2-án 22 óra 50 perckor elfogtak a rendőrök tizenegy határsértőt. A külföldiek afgán állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállítják őket a Kötegyán Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük – tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla c. r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

2020-08-03 09:40

Átadták a Sarkad közelében elfogott határsértőket a román hatóságnak

2020. augusztus 2-án 22 óra 50 perckor, Sarkad külterületén. Nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították a külföldieket a Kötegyán Határrendészeti Kirendeltségre, ahol megtörtént a meghallgatásuk, majd 2020. augusztus 3-án 9 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek.