Tisztogatásra készül Orbán! – Akár 20 fideszes választókerületi vezetőt is lecserélhet!

Elsősorban az október 13-i önkormányzati választás kedvezőtlen eredményei miatt kezdődhetnek személycserék a Fidesz háza táján.

24.hu úgy tudja, hogy Orbán Viktor nem volt túl elégedett az ősszel a megszokottnál kevésbé olajozottan muzsikáló pártgépezet működésével, ami a Fidesz számára Budapest és több, stratégiailag fontos vidéki nagyváros elvesztésesével járt.

A miniszterelnök, aki egyben a kormánypárt elnöke is, a portál információi szerint nem igazán elégedett meg azzal a vérszegény magyarázkodáshalmazzal sem, amit a narancsos képviselők, illetve a hivatalos kommunikáció produkált a választás utáni hetekben:


De valószínűleg az sem győzte meg a narancsligetek urát, hogy hűbéresei a megismételt jászberényi polgármester-választáson is csúnyán alulmaradtak:

A belső elemzések után Orbán és a pártvezetés egy része is úgy látja, személyi változások is szükségesek ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásra csökkentsék a mostanihoz hasonló „kellemetlen meglepetések” kockázatát, írja a 24.hu.

A híroldal szerint akár

15-20, parlamenti képviselőként dolgozó választókerületi elnök is a fejével felehet a kudarcokért.

A portál saját forrásaira hivatkozva írja, hogy mivel feltehetően 2022-ben sem csak két név lesz a szavazólapokon (független indulók, kamupárti jelöltek, Mi Hazánk stb.), így a kormányoldalon úgy számolnak, 47-48 százalékos eredménnyel már nyerni tudnának. Igaz, sok helyen most is kettőnél több név szerepelt a szavazólapokon, még olyan városokban is, ahol az ellenzék győzelmet tudott aratni.

A választókerületek elnökök cseréjénél nemcsak a választási eredmények, de az Orbán Viktornál legendásan fontos személyes szimpátia is döntő szerepet játszhat abban, kiket tesznek végül félre.

Illetve a 24.hu szerint az sem tesz jót egy-egy politikus esélyeinek, ha éppen büntetőeljárás folyik ellene:

Boldog Istvánnál –akinek alelnöke már a sitten tölti a karácsonyt – szintén rezeg a léc, ugyan nála egyelőre még nincs szó hatósági intézkedésről, de ez már nem biztos, hogy sokáig így is marad:

A portál szerint változások lehetnek még Budapesten például Kőbányán vagy Óbudán is, de Heves megyében sem élvezhetik gyomorgörcs nélkül a bejglit az illetékesek. Ott a Fidesz három választókerületi központban,

  • Egerben,
  • Gyöngyösön és
  • Hatvanban

is csúnyán leszerepelt.

Close