Szennyvíz folyik a szájából, de meghallgatásra már nem mer elmenni a Fideszes Bayer

Nem volt nagy meglepetés, hogy a fideszes ordenálé káromkodó megmondóembere nem vett részt a nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén, amire a testület jobbikos elnökétől, Mirkóczki Ádámtól kapott behívót. Az ellenzéki politikus azt szerette volna megtudni a kormánypárt publicistájától, hogy honnan jutott titkosszolgálati információkhoz a 2018-as választási kampány folyamán.

Mint napvilágot látott, Bayer az izraeli titkosszolgákat foglalkoztató Black Cube emberének az akcióját dolgozta fel oknyomozó cikksorozatában, amivel a Migration Aid szervezetét kívánta lejáratni. A témában megjelent írásokat, miután kiderült, hogy annak informácói izraeli hírszerző cégtől származhatnak hirtelen eltűntették.


Kedd reggel, a nemzetbiztonsági bizottság ülésén várták volna az ügy kapcsán felmerült kérdésekre a válaszokat Bayertől, aki nem volt hajlandó tisztázni magát. A bizottság elnöke szerint ez csak a gyanút erősíti.

Korábban lapunknak Mirkóczki Ádám elmondta, hogy az ügy minden szála gyanús és bár sejtéseik vannak róla, de nagyon kíváncsiak lennének arra, ki volt a megrendelő. Az ülést követő sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám elmondta, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal továbbra is vizsgálja a Black Cube és Bayer Zsolt ügyét, de annak lezártáig még a zárt ülés keretében sem adhattak a részletekről tájékoztatást.

Alfahír