Szemléletformálás zenével

Színházi előadás segítségével juttatott el fontos üzeneteket a diákokhoz a Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért és Ifjúságért Közhasznú Egyesület Gyulán. A rendezvényen a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei is részt vettek.

Több száz diák vett részt 2020. február 7-én Gyulán, a Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért és Ifjúságért Közhasznú Egyesület előadásán. „A dal a tiéd” zenés színdarab arról szól, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek a fiatalokra, milyen élethelyzetekben kell döntéseket hozniuk, milyen problémák jelentkezhetnek a családban, vagy abban a közösségben, ahol a mindennapjaikat élik.

Képgaléria

Az előadásban megjelenik az agresszivitás, látható, hogy az erőszaknak mekkora romboló hatása van. A darab megoldási javaslatokat is felvázol, és pozitív példákat szolgáltat az összetartozásról, a kitartásról, az egymásra való odafigyelésről, a család fontosságáról. A zenés produkció egyik legfőbb üzenete az, hogy nehéz helyzetben segítséget kell kérni. A szülők, a pedagógusok mellett az ifjúságvédelemmel foglalkozó szervezetek, valamint a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei is készek segítséget nyújtani rossz társaságba, vagy veszélybe került fiataloknak, illetve azoknak, akik a bűnmegelőzéssel, drogprevencióval kapcsolatosan tájékozódni szeretnének.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei is megnézték „A dal a tiéd” című szemléletformáló előadást. A rendezvény jó alkalom volt a programot szervező egyesület szakemberei és a rendőrök közötti szakmai egyeztetésre, tapasztalatcserére is.

Close