Közösségi oldalak

Hírek

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a szerb kábítószer-kereskedő férfivel szemben

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a tanyáján kannabisz ültetvényt nevelő vádlott büntetésének súlyosítására tett indítványt.

Elsőfokon a Szegedi Törvényszék járt el az ügyben bíróságként a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján.

Az elsőfokú ítélet szerint a szerb állampolgárságú, évek óta Magyarországon élő vádlott 2020. óta értékesítési céllal kannabisz növényeket nevelt. A 2021. júniusi tettenérésekor a fia nevére megvásárolt tanyához tartozó földterületen összesen több mint 860 növényből álló kannabisz ültetvényt foglaltak le.

A Szegedi Törvényszék a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 11 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 8 év Magyarország területéről kiutasításra ítélte, a kábítószer-kereskedésből származó jövedelemből szerzett, és az eljárás során lefoglalt készpénzt és vagyontárgyakat elkobozta.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, azonban a kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe. Az ügyben feltárt súlyosító körülmények nyomatékára, különösen a vádlott kábítószerrel kapcsolatos korábbi, hosszú tartamú fegyházbüntetésére és a kitartó, haszonszerzési célú elkövetésre figyelemmel a szabadságvesztés tartamának súlyosítását és fegyház fokozatban történő végrehajtását indítványozta.

Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt – tájékoztatta portálunkat Dr. Nagyné Dr. Günther Ágnes sajtószóvivő.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!