Sneider Tamás: Jövőre megroppantható a hatalom, ha összefognak a magyar emberek!

A Jobbik elnöke élete legmunkásabb évét zárja, de mint mondja, Magyarország második legerősebb pártja 2019-re készen áll az Orbán-rezsim elleni küzdelemre. Sneider Tamással az Alfahír készített interjút.

A Jobbik helyzetét stabilizáltuk, Magyarország második legerősebb pártja 2019-re készen áll az Orbán-rezsim elleni küzdelemre. Már csak azért is, mert túl vagyunk egy olyan nehéz, de mindenképpen szükséges megtisztulási folyamaton, amelynek során a jelenlegi hatalommal szimpatizálók elhagyták a sorainkat – foglalta össze az elmúlt esztendőt a pártelnök.

Sneider Tamás bár kormánybuktatást a mostani tiltakozáshullámtól nem vár, szerinte nem is ez az igazi jelentősége.

2006 őszén sem sikerült elmozdítani Gyurcsányékat, ám az a folyamat, amely a korrupt és nemzetellenes hatalom bukásához vezetett négy évvel később, ekkor indult.

Ezek a tiltakozások konkrét törvények, intézkedések, illetve az elfogadhatatlan hatalomgyakorlási módszerek ellen robbantak ki. A tüntetők különböző csoportjai nagyon eltérő módon látják a világot és képzelik el a jövőt, ám az mindannyiunkat összeköt, hogy magyarok vagyunk, és aggódunk a hazánkért. Bármilyen izmus követői is az utcára vonuló tömegek, abban biztosan egyetértenek, hogy nem akarnak diktatúrát, nem akarnak kizsákmányolást és elegük van a korrupcióból. Ha a Fidesz gondolná így, akkor velük tüntetnénk együtt

– jelentette ki.


A pártelnök úgy véli, az EP választások nagyon jó esélyt nyújtanak arra, hogy egy teljesen arányos rendszerben korrigálják a magyar választók azt a kétharmados túlsúlyt, amelyet idén a Fidesz kezébe adtak. Szerinte az egész európai politikai gyökeresen átalakulóban van, ez várhatóan az EP összetételén is meglátszik majd. Új szövetségek, új csoportosulások jöhetnek létre.

Sneider Tamás szót ejtett a jövő évi önkormányzati választásról is:

“Ha elveszítik a magyar városok harmadát-felét, akkor alapjaiban rendül meg az egész rezsim. Ennek érdekében lehetséges akár a teljes ellenzéki összefogás is? Az elmúlt időszak tüntetésein mintha ez az igény is egyre erősebben jelent volna meg. Ez is egy olyan lelki folyamat, amiről az előbb beszéltem. Ám ennek nem elsősorban pártok összeborulásában kell megtestesülnie, hanem abban, hogy az ellenzéki szavazótáborok közti falak leomoljanak. Hogy mindenki nyugodt lelkiismerettel szavazhasson a legesélyesebb ellenzéki jelöltre, akkor is, ha az nem a kedvenc pártja színeiben indul. A szavazók, a magyar emberek egymással való összefogásában van az igazi erő.”

Close