Közösségi oldalak

Hírek

Saját szomszédja lopta meg az idős embert Kardoson

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége és jogosulatlanul megszerzett készpénz-helyettesítő elektronikus fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 48 éves büntetlen előéletű Kardoson élő férfival szemben, aki idős szomszédját lopta meg. A járási ügyészség vádiratában indítványt tett arra is, hogy a bíróság kötelezze a férfit a sértett részére okozott kár megtérítésére is.


A férfi és a sértett egymás ismerősei és szomszédai Kardoson, a férfi a bűncselekményt megelőzően segített alkalmanként az egyedül élő 82 éves férfinak az állatai etetésében és egyéb házkörüli munkák elvégzésében. Az idős férfi 2023. május 21-én kórházba került, házának kulcsai pedig a terhelthez kerültek. A sértett kórházban tartózkodása alatt a férfi a birtokában lévő kulcsok használatával bement a sértett házába és jogtalan eltulajdonítási céllal elvitt a kamrából 3 liter barackpálinkát és különböző más élelmiszereket, így fagyasztott húsokat, tojásokat és burgonyát, valamint a tűzhelyről leszerelt egy teli gázpalackot, és a helyére egy üres gázpalackot szerelt vissza.

Jogtalan eltulajdonítás céljával elvett továbbá a sértett pénztárcájából 3.000.-Ft készpénzt és a sértett nevére kiállított bankkártyát is. A férfi a lopással több mint 85.000.-Ft kárt okozott a sértett részére. A férfi a jogtalanul megszerzett bankkártyával 2023. május 22-24-én Csabacsűdön és Kardoson összesen 14 alkalommal végzett haszonszerzési céllal tranzakciókat, így élelmiszerboltban, italboltban és nemzeti dohányboltban is a sértett bankkártyájával fizetett összesen közel 45.000.-Ft értékben – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.