Közösségi oldalak

Hírek

Rossz hír a szabálytalankodó pofátlan sofőröknek

A rendőrök szerint nekik nincs idejük a közösségi médiát figyelni a felbukkanó autós esetek miatt, viszont szeretnék, ha eljutnának hozzájuk.

A Közlekedésbiztonság oldalnak adott interjút Berzai Zsolt alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Baleset-megelőzési Osztályának vezetője, aki elárulta, hogy megállapodást terveznek az egyik legismertebb hazai, kifejezetten autósok videóit publikáló közösségi oldallal – a Bp-i Autósok közösségével – hogy az oda feltöltött videók a lehető leggyorsabban eljussanak hozzájuk. Ennek nyomán megnőhet annak a valószínűsége, hogy tényleges következménye lesz egy-egy felvett szabálytalanságnak.

Ma már lassan több autóban van legalább egy fedélzeti kamera, mint amennyiben sincs – mondta – és jóval több „rendőrért kiáltó” eset kerül fel a világhálóra, mint amennyivel a rendőrség foglalkozni tud.

„Se idejük, se emberük nincs folyamatosan a közösségi médiát figyelni, hogy mikor bukkant fel egy olyan eset, amit semmiképpen nem hagyhatnak szó nélkül.”

Berzai Zsolt azt mondta: rengeteg időt nyerhetnek azzal, ha nem a rendőrségnek kell hivatalos „megkeresést” küldeni a portál üzemeltetőinek minden egyes felvétel után. A fedélzeti videók mellett ráadásul így gyorsabban kérhetik be a környéken lévő térfigyelő kamerák képeit is, amelyeket eddig gyakran már törlődtek, mire eljutott hozzájuk egy-egy eset.

A rendőrség azt reméli, hogy a jövőben még több olyan szabálytalanságról jut felvételhez a rendőrség már röviddel a szabályszegés után, amelyekben azonnal meg tudja indítani az eljárást.

A saját videó-összeállításaikkal kapcsolatban pedig azt mondta, hogy a Pofátlan(tan)ítás videósorozat a vártnál is nagyobb népszerűséget ért el, egyes anyagok félmilliós megtekintést hoztak, és bár felmerült az is, hogy többé nem teszik közzé ezeket a videókat, úgy vélik a videók nyomán érzik az közlekedők, hogy reális esély van rá, hogy elkapják őket.

https://keleten.hu/belfold/bekescsaban-is-akcioban-volt-a-rendorseg-pofatlantanitas-autoja/