Közösségi oldalak

Hírek

Rétvári Bence: Brüsszel átjárhatóvá tenné a határokat a migránsok előtt

A magyar kormány a veszélyhelyzet meghosszabbításán a déli határ védelmét, míg az unió ennek pont az ellenkezőjét, a határok átjárhatóvá tételét érti

– erről Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszélt az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén csütörtökön.

A politikus kiemelte: 2015-ben azért hirdettek Magyarországon veszélyhelyzetet, hogy megvédjék a déli határt, az unió veszélyhelyzeti szabályozása ezzel szemben egyfajta „migránsmágnesként” működne.

Kitért arra is, hogy az Európai Unió tagállamainak brüsszeli nagykövetei által jóváhagyott krízisrendelet, azzal a veszéllyel jár, hogy könnyebben átjárhatóvá válnak a határok.

Megjegyezte: „kapuzárási pánik” van Brüsszelben és a jelenlegi migrációpárti vezetés át akarja erőltetni az új szabályozást.

Rétvári Bence kijelentette: Magyarország számára ez elfogadhatatlan, a magyar alaptörvénnyel ellentétes, hazánkba a parlament hozzájárulása nélkül idegen népességet betelepíteni nem lehet. Hozzátette: a magyar határokat továbbra is meg kívánják védeni, és illegális migránsokat nem fognak beengedni.

MTI