Rendőrségi hírek Békés megyéből

Békéscsabán, a Tavasz utca és a Zsigmond utca kereszteződésében, egy személygépkocsi vezetője a tábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget egy másik autósnak. Fotó: police.hu

Közlekedési baleset, ittas járművezetés és kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt történt rendőri intézkedés.

Békéscsabán, a Tavasz utca és a Zsigmond utca kereszteződésében, 2020. június 20-án 15 óra előtt néhány perccel egy személygépkocsi vezetője a tábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget egy másik autósnak. A két jármű összeütközött, az utóbbi kocsiban egy egyéves kislány megsérült. Sérülése az elsődleges információk alapján nem súlyos.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2020. június 20-án Mezőberényben, a Fő úton. Egy kistehergépkocsi vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A férfit előállították a Békési Rendőrkapitányságra, ahol újabb két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját. A rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak a rendőrök egy férfi zoknijában 2020. június 21-én, Békéscsabán. A 19 éves fiatalember személygépkocsit vezetett, 0 óra 30 perc körül a Berényi úton állították le és ellenőrizték. Az alufóliába csomagolt fehér port a rendőrök lefoglalták, a személygépkocsi-vezetőt pedig mintavételre előállították. A gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett nála. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a békési férfi ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított – tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.