Közösségi oldalak

Hírek

Rendőri intézkedések az országhatáron, valamint Szarvason, Tótkomlóson és Orosházán

A gyulai közúti határátkelőhelyen 2022. február 9-én 5 óra 10 perckor belépésre jelentkezett egy román állampolgár, akiről az ellenőrzését végző határrendészek megállapították, hogy lopás és csalás miatt nemzetközi elfogatóparancs van ellene érvényben. A 34 éves férfit a Gyulai Rendőrkapitányság őrizetbe vette, a rendőrök értesítették a körözését elrendelő hatóságot.

A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei 2022. február 9-én elfogtak és előállítottak egy szarvasi férfit, akinek egy korábbi be nem fizetett szabálysértési bírságát a Gyulai Járásbíróság átváltoztatta elzárásra. A 22 éves férfit Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

Két férfit állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt 2022. február 9-én az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei. Egyiküket, egy 60 éves törökszentmiklósi férfit Tótkomlóson, a másik 46 éves orosházi férfit pedig Orosházán igazoltatták. Mindketten személygépkocsival voltak és miután a szonda alkoholfogyasztást jelzett náluk, a rendőrök büntetőfeljelentést tettek ellenük. Az utóbbi férfi ellen azért is eljárás indult, mert úgy vezetett, hogy korábban szintén ittas járművezetés miatt eltiltották a járművezetéstől.

Személygépkocsikat szállító román férfi jelentkezett belépésre 2022. február 9-én 11 órakor a méhkeréki közúti határátkelőhelyen. A Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség rendőrei az ellenőrzésekor megállapították, hogy a járműszerelvény túlsúlyos, ezért nem léptették be Magyarország területére, és a tehergépkocsi sofőrjét közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.