Pert vesztett a kézivezérelt MTVA a képviselőkkel szemben

Az első fokon eljáró bíróság megváltoztatta az óbudai jegyző tavaly decemberi birtokvédelmi határozatát, amit az ellenzéki országgyűlési képviselők ellen kért az MTVA, és elutasította azt, írja a 444. Az ítéletből a lap szerint az is következik, hogy nem lehetett volna kidobni az ellenzéki politikusokat az épületből.

Itt éppen Varjú Lászlót teperik le, az egybites biztonságiak!

A lap idézi a bírót, aki szerint az ellenzéki országgyűlési képviselőknek joga volt bemenni az MTVA épületébe tavaly decemberben, és a bíróságnak azt kellett vizsgálnia, hogy az ott tartózkodásuk okozott-e aránytalan sérelmet az állami médiának. Az ítélet kihirdetésekor a bíró azt mondta, hogy az országgyűlési képviselők munkájukat a köz érdekében végzik, és nem utasíthatóak.

A bíró szerint az MTVA nem bizonyította, hogy miért okozta volna az állami média működésének aránytalan sérelmét, ha az ellenzékiek egy műsorban 8-10 percben ismertetik a követeléseiket.

Az indoklás szerint az MTVA nem terjesztett elő bizonyítékot, ami azt mutatta volna, hogy az ellenzéki képviselők miatt aránytalanul sérült volna az állami média működése. Az ítélet nem jogerős.