Közösségi oldalak

Hírek

Orbán Viktor: képzeljék el Győrt az Audi vagy Kecskemétet a Mercedes nélkül!

Orbán Viktor: képzeljék el Győrt az Audi vagy Kecskemétet a Mercedes nélkül!

Megmentjük az autógyárainkat is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, Budapesten tartott évértékelő beszédében. A miniszterelnök rámutatott, hogy a nyugati világban sok autógyárat zárnak be és helyeznek át, „ezt Magyarországon el kell kerülni”.


Képzeljék el Győrt az Audi vagy Kecskemétet a Mercedes nélkül! – emelte ki a kormányfő. Azt mondta: csak néhány év kérdése, és életünk minden szegletében ott lesznek az energiatároló eszközök, az autóinkban, a házainkban, a munkahelyeken, a gyártelepeken, az ipari parkokban. A magyar kormány erre a célra hatalmas összeget, több százmilliárd forintot fordít – közölte.

Hozzátette: a magyar autóipari termelés értéke több mint 13 ezermilliárd forint; több százezer család kenyerét adja, hatalmas szak- és mérnöki tudást halmoztunk fel. A kormányfő kiemelte azokat a területeket, amelyekben Magyarország világszínvonalon sikeres: a gyógyszeriparban, a vetőmagtermelésben, az élelmiszeriparban, az infokommunikációban és az autógyártásban.

MTI

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én. MTI fotó: Koszticsák Szilárd