Olaszországba indultak, Dombegyházig jutottak

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Békés megyében, Dombegyház határában 2019. május 18-án 23 óra előtt 5 perccel a Battonya Határrendészeti Kirendeltség egyik szabadnapos határrendésze felfigyelt egy egyedül gyalogló férfira.

Értesítette szolgálatban lévő kollégáit, akik a battonyai közúti határátkelőhelyen tíz perccel korábban léptettek be egy olasz honosságú személygépkocsit. Az autóban a vezetővel együtt három férfi ült, mindhárman rendelkeznek érvényes pakisztáni útlevéllel és olyan tartózkodási engedéllyel, amellyel jogszerűen átléphették az államhatárt. Az átkelőhelytől a személygépkocsival Dombegyház felé mentek, ahol az egyedül gyalogló férfi is beült az autóba.

A rendőrök leállították a járművet és a negyedik férfi igazoltatásakor megállapították, hogy ő is rendelkezik érvényes pakisztáni útlevéllel, de a tartózkodási engedélye a Magyarországon való tartózkodásra nem jogosítja fel. A magyar–román államhatárt illegálisan lépte át, a személygépkocsi vezetője segített volna neki abban, hogy eljusson Olaszországba.

A határsértőt a meghallgatását követően, 2019. május 19-én 12 óra 15 perckor a magyar rendőrök átadták a román hatóság képviselőinek. A személygépkocsit vezető, Olaszországban élő 41 éves pakisztáni férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Close